Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή προχώρησαν χτες το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας και πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται ρυθμίσεις για τους διορισμούς στην εκπαίδευση και αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στη Γ'βάθμια εκπαίδευση.

«Το νομοσχέδιο δε δίνει λύση στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Αντίθετα, συντηρεί την υπάρχουσα κατάσταση», επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Μεταξύ των κυριότερων αιτημάτων των εκπαιδευτικών είναι η άμεση μονιμοποίηση των 8.000 περίπου αναπληρωτών που συμπληρώνουν 18μηνη προϋπηρεσία στις 30/6/2004, η δημιουργία ενιαίου πίνακα αναπληρωτών από τη σχολική χρονιά 2004 - 2005 όπου η κατάταξή τους θα γίνεται με βάση την πραγματική προϋπηρεσία, κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων. Ακόμη ζητούν να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εκπαιδευτικούς, καθώς και να υπάρχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, στον οποίο έδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ