Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναντήσεις του «Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή»

Την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκαν χτες στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό ο «Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής» Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο «Συνήγορος του Πολίτη» στην Ελλάδα Γιώργος Καμίνης. Στη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσαν την Αλ. Παπαρήγα για το έργο του «Συνηγόρου του Πολίτη».

Επίσης χτες οι Ν. Διαμαντούρος και Γ. Καμίνης συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα και τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο. Στις συναντήσεις ο Ν. Διαμαντούρος αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη του θεσμού του «Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή» στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παρουσίασε τα στοιχεία αναφορικά με την αύξηση των καταγγελιών, τις οποίες άρχισε να παραλαμβάνει ο «Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής», ιδίως κατά το 2004. Τέλος, ο Ν. Διαμαντούρος παρουσίασε τον «Κώδικα Ορθής Διοικητικής Συμπεριφοράς», τον οποίο οι οργανισμοί και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοί τους οφείλουν να σέβονται στη σχέση τους με το κοινό. Πρόκειται για Κώδικα τον οποίο υιοθέτησε, με ψήφισμά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήδη από τις 6 Σεπτέμβρη του 2001.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνεννόηση με τον «Συνήγορο του Πολίτη» Γ. Καμίνη, πρότεινε οι βασικές ιδέες που περιέχονται στον «Ευρωπαϊκό Κώδικα Ορθής Διοικητικής Συμπεριφοράς» να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τη διατύπωση των διατάξεων του νέου Υπαλληλικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ