Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ
Μπροστά στην πρόκληση

Με οδηγό το (πρόσφατο) παρελθόν και το βλέμμα στο (άμεσο) μέλλον, θα παραταχθεί σήμερα η Εθνική απέναντι στην Τσεχία. Στο «Ντραγκάο» (21:45, ΕΤ1), απ' όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία στη διοργάνωση, οι διεθνείς ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό. Το έργο τους θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολο, αφού η Τσεχία απέδειξε μέσα στο γήπεδο ότι είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Ομως οι «γαλανόλευκοι», δηλώνουν έτοιμοι να υλοποιήσουν το στόχο. Ο Ρεχάγκελ, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα για τη σύνθεση, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ακολούθησε την πεπατημένη τακτική του. Να μην ανοίξει τα χαρτιά του και να χρίσει φαβορί τους αντιπάλους μας. «Χαιρόμαστε για το αυριανό παιχνίδι. Η ομάδα είχε μεγάλη απόδοση έως τώρα. Ελπίζω να ξεκουραστούμε για να έχουμε αρκετές δυνάμεις και να είμαστε ένας καλός αντίπαλος για την Τσεχία» τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πάντως στις τάξεις της ομάδας μας υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτή η Εθνική ομάδα έχει ελπίδες να βρεθεί στον τελικό. Και βέβαια σίγουρα δε λείπει και το άγχος της επιτυχίας. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος δεν το κρύβει: «Φυσικά και υπάρχει. Μπορεί να λέμε ότι το άγχος δεν το έχουμε εμείς, αλλά η Τσεχία που είναι το φαβορί, αλλά είναι φυσικό να υπάρχει και σε εμάς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Οτο Ρεχάγκελ ήταν στις δηλώσεις του και ο προπονητής της Τσεχίας Κάρελ Μπρούκνερ που και αυτός κράτησε «εφτασφράγιστο» μυστικό τη σύνθεση της ομάδας που σκοπεύει να παρατάξει κόντρα στην Ελλάδα. «Το μόνο που θα πω είναι πως τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και οι τελικοί φυσικά έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, εν αντιθέσει με τα κανονικά παιχνίδια πρωταθλήματος», δήλωσε ο 64χρονος τεχνικός, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Ρενέ Μπολφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ