Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία σε όλες τις εφημερίδες

Τη Δευτέρα 5 Ιούλη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Τύπο για την υπογραφή ΣΣΕ

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στις ημερήσιες εφημερίδες και πρακτορεία διανομής ζητώντας την άμεση υπογραφή των νέων ΣΣΕ. Η απεργία που αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη της Διασωματειακής των Ενώσεων του Τύπου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης 6 Ιούλη.

Στην ανακοίνωση των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, υπογραμμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΙΗΕΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας), οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο εξαιτίας της αδιαλλαξίας των εργοδοτών και της εμμονής τους σ' ένα ποσοστό αύξησης που δεν καλύπτει τη χαμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

«Επιδείξαμε», τονίζεται στην ανακοίνωση, «υπομονή και επιμονή στις διαπραγματεύσεις γιατί πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου». Οι Ενώσεις προειδοποίησαν στη συνέχεια τους εργοδότες ότι η επίμονη αναζήτηση λύσης μέσα από διαπραγματεύσεις «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως αδυναμία ή υποχωρητικότητα». Παρ' όλα αυτά η «εργοδοσία επέλεξε το δρόμο που οδηγεί υποχρεωτικά σε σύγκρουση» για την οποία «είμαστε έτοιμοι». Η ευθύνη για τις συνέπειες είναι των εργοδοτών.

Για μία ακόμη φορά όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «δηλώνουμε ότι θ' αγωνιστούμε από κοινού μέχρι την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας οι οποίες θ' αποτυπώνουν τις νέες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του Τύπου και θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους». Οι εργαζόμενοι «δεν είναι αναλώσιμο είδος, ούτε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό του κέρδους».

Οι Ενώσεις καλούν όλα τα μέλη τους σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Ιούλη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η ΕΣΗΕΑ, η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και η Ενωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ