Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: H Microsoft πλήρωσε τη Δευτέρα πρόστιμο 497 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο της είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 24 Μάρτη, για κατάχρηση κυρίαρχης θέσης στην αγορά, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του επιτρόπου για τον ανταγωνισμό Μάριο Μόντι. Ο κ. Μόντι είχε ζητήσει από την εταιρία να διαθέσει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει για τα Windows στους ανταγωνιστές της μέσα σε χρονικό διάστημα 120 ημερών και να προσφέρει μία έκδοση του συστήματός της χωρίς το Media Player στους κατασκευαστές και τους χρήστες μέσα σε 90 μέρες. Η Microsoft πλήρωσε το πρόστιμο, παρότι ζήτησε από την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη την ακύρωση της καταδίκης της και την αναστολή της εφαρμογής των άνωθεν «επανορθωτικών» μέτρων.

ΠΤΩΣΗ μεγαλύτερη του αναμενόμενου, σημείωσαν το Μάη οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, ενισχύοντας την άποψη ότι η ανάκαμψη της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει εύθραυστη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν το Μάη κατά 5,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2003, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρή μείωση κατά 0,7%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ: Σε 351.000 ανήλθαν τη βδομάδα μέχρι τις 26 Ιούνη οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, έναντι 350.000 - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - το αμέσως προηγούμενο εφταήμερο. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση των εν λόγω αιτήσεων στις 343.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ