Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Καταθέσεις - άλλοθι για τον Μ. Κασίμη

Με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης του Μ. Κασίμη, συνεχίστηκε χτες η δίκη για τον ΕΛΑ.

Η Ελ. Φουντά, αδελφή του Μ. Κασίμη, είπε ότι η ζωή του αδερφού της ήταν διάφανη. Σχετικά με την εμπλοκή του στην απόπειρα κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλου, σημείωσε ότι μόνον ένας ηλίθιος θα έφευγε μεσημεριάτικα από τη δουλιά του και με το αυτοκίνητό του θα πήγαινε στην Αγία Παρασκευή για να πυροβολήσει τον Γ. Ραυτόπουλο σ' έναν πολυσύχναστο δρόμο. Η μάρτυρας πρόσθεσε ότι το μόνο σφάλμα του Μ. Κασίμη είναι ότι ήταν αδελφός του Χρ. Κασίμη.

Ο Αντ. Φιλιππουπολίτης, συνταξιούχος και πρώην διευθυντής μάρκετινγκ του ΕΟΜΜΕΧ, κατέθεσε ότι τη μέρα που έγινε η απόπειρα κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, ο Μ. Κασίμης συμμετείχε πρώτα σε σύσκεψη με τον τότε πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ Μ. Μπεντενιώτη, η οποία τέλειωσε στη 1 το μεσημέρι και στη συνέχεια σε άλλη σύσκεψη με τον ίδιο τον κ. Φιλιππουπολίτη και άλλα στελέχη του Οργανισμού. Για τη δεύτερη σύσκεψη, είπε ότι πρέπει να τελείωσε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γ. Ραυτόπουλος πυροβολήθηκε στην Αγία Παρασκευή στις 3 παρά 10 της ίδιας μέρας.

Οταν η Πολιτική Αγωγή προσπάθησε να κλονίσει την αξιοπιστία του μάρτυρα, λέγοντας ότι στην πρώτη κατάθεσή του είχε πει ότι η συνεργασία του με τον Μ. Κασίμη τελείωσε νωρίτερα, ο Αντ. Φιλιππουπολίτης απάντησε ότι τον είχαν μια ολόκληρη νύχτα στην Ασφάλεια, χωρίς να τον αφήνουν να φύγει, εκνευρίστηκε τρομερά και γι' αυτό ξέχασε τη δεύτερη συνεργασία, αλλά μόλις επέστρεψε στο σπίτι μου το θυμήθηκε και επέστρεψε αμέσως στην Ασφάλεια για να τους το πει, όπου και περιέχεται στη συμπληρωματική του κατάθεση.

Χτες κατέθεσαν, επίσης, οι συνάδελφοι του Μ. Κασίμη, Ν. Καλοδήμος, Ελ. Μαρμαρά, Σ. Προεστάκη και Γ. Αγγελοπούλου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο Μ. Κασίμης μέχρι τη λήξη του ωραρίου εκείνη την κρίσιμη μέρα.

Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής ακροαματικής διαδικασίας, ήταν ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου Ελ. Μπρίλη δε δέχτηκε να καταθέσουν δυο ακόμα μάρτυρες υπεράσπισης του Κ. Αγαπίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ