Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Μηνύματα και υποσχέσεις

Μηνύματα και μαθήματα γενικότερης αξίας και εφαρμογής «άντλησαν» από την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, ενώ περίσσεψαν και οι υποσχέσεις για εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Χρειαζόμαστε πειθαρχία, εργατικότητα, αγάπη για τη μεγάλη ομάδα που λέγεται Ελλάδα και χρειαζόμαστε να ανεβάσουμε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις. Αυτό θα το κάνουμε, αν το βάλουμε στην καρδιά μας σαν ένα κίνητρο για εθνικές επιτυχίες σε όλους τους τομείς», τόνισε ο Κ. Στεφανόπουλος, υποδεχόμενος χτες στο Προεδρικό Μέγαρο τους παίκτες της Εθνικής Ποδοσφαίρου. Εντυπωσιασμένος από την υποδοχή που επιφύλαξε ο ελληνικός λαός κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα, τη συνέκρινε με την υποδοχή του Μακάριου όταν γύρισε από τις Σεϊχέλλες και με την επιστροφή του Κων. Καραμανλή στην Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας.

Αναφερόμενος στη συμβολή του Ο. Ρεχάγκελ, είπε ότι «επέβαλε κάποιες αρχές, τις έχουμε όλοι οι Ελληνες ανάγκη. Επέβαλε πειθαρχία, εργατικότητα, πίστη στη νίκη. Και αυτά είναι αναγκαία για να πετυχαίνει κανείς τον οποιοδήποτε στόχο».

Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής συνεχάρη άλλη μια φορά τα μέλη της Εθνικής Ομάδας και επανέλαβε τα δύο βασικά μηνύματα της «μεγάλης νίκης». Πρώτον ότι χρειάζεται παρέμβαση για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο και δεύτερον «τι μπορεί να καταφέρουν οι Ελληνες», όταν «είμαστε ενωμένοι και δουλεύουμε μεθοδευμένα και συστηματικά». Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις μελλοντικές αποφάσεις του Ο. Ρεχάγκελ και αστειευόμενος μαζί του, του είπε «μη διανοηθείς να φύγεις από την Ελλάδα». Ωστόσο, απέναντι στους παίκτες της Εθνικής ο πρωθυπουργός ήταν μάλλον «ρεαλιστής», αφού δεν είχε τίποτε περισσότερο να υποσχεθεί εκτός από «καλά συμβόλαια». «Είστε οι καλύτεροι της Ευρώπης. Τσακίστε τους», είπε χαρακτηριστικά, προτρέποντάς τους να ζητήσουν αμοιβές «κατά βούληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ