Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Τηλεόραση
Στο βασίλειο των νεκρών

Σκηνή από την ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Ο νεκρός»
Σκηνή από την ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Ο νεκρός»
Το ασπρόμαυρο ελεγειακό γουέστερν του Τζιμ Τζάρμους «Ο νεκρός» θα μεταδώσει η ΕΤ-3 στις 24.00. Στην άγρια Δύση, στα τέλη του 19ου αιώνα, ο νεαρός Γουίλιαμ Μπλέικ πιάνει δουλιά ως λογιστής σ' ένα πριονιστήριο. Σε μια στιγμή αυτοάμυνας, σκοτώνει κάποιον και φεύγει, ενώ τον κυνηγούν πληρωμένοι φονιάδες. Στο μεγάλο ταξίδι της φυγής του, θα γίνει φίλος μ' έναν μορφωμένο Ινδιάνο, τον «Κανένα», ο οποίος πιστεύει ότι ο Μπλεκ είναι η μετεμψύχωση του ομώνυμου Αγγλου ποιητή και ζωγράφου Γουίλιαμ Μπλέικ. Ο Μπλέικ θα μεταμορφωθεί, θα γίνει ένας κυνηγημένος παράνομος, ένας άνθρωπος που η ύπαρξή του αρχίζει σιγά σιγά να σβήνει. Με φόντο την Αγρια Δύση, ο Τζάρμους δημιουργεί μια όμορφη ταινία με ήρωα έναν άνθρωπο πληγωμένο και νεκρό, που περιμένει στο τέλος τη βάρκα που θα τον πάει στο βασίλειο των νεκρών. Παίζουν οι Τζόνι Ντεπ, Γκάμπριελ Μπερν και Τζον Χαρτ.

«Ο αταίριαστος». Δραματική αμερικανική ταινία σκηνοθετημένη από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Οι ήρωες της ταινίας του Κόπολα είναι νεαροί αουτσάιντερ, περιθωριακοί της αμερικανικής επαρχίας της δεκαετίας του '60, που κινούνται σε μια ατμόσφαιρα βίας. Ο Ράστι Τζέιμς, ο νεαρός υπαρξιακός ήρωας, εξιδανικεύει το μεγαλύτερο αδελφό του, πρώην αρχηγό μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών. Ο Ράστι δεν μπορεί να καταλάβει ότι ουσιαστικά ζει με ψεύτικα είδωλα και κάνει ζημιά, όχι μόνο στον ίδιο τον εαυτό του, αλλά και στους γύρω του. Μια ενδιαφέρουσα ταινία πάνω στο αναπότρεπτο του χρόνου, που φεύγει και πολλές φορές δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιλογής. Παίζουν οι Ματ Ντίλον, Μίκι Ρουρκ, Νταϊάν Λέιν και Ντένις Χόπερ(ΝΕΤ 22.00).

«Ο πόλεμος των Ρόουζ». Μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Ντάνι Ντε Βίτο. Η Μπάρμπαρα και ο Ολιβερ έχουν πετύχει έναν τέλειο γάμο. Μετά όμως από 18 χρόνια έγγαμης ζωής, η Μπάρμπαρα δεν μπορεί να ζει στη σκιά του άνδρα της που είναι δικηγόρος και αποφασίζουν να χωρίσουν. Κανείς όμως δε θέλει ν' αφήσει το σπίτι που τόσο χρόνια ζουν. Τότε αρχίζει ο «πόλεμος» των Ρόουζ, που φθάνει μέχρι και σε πράξεις εκδίκησης. Πρωταγωνιστούν η Κάθλιν Τέρνερ, ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ντάνι ντε Βίτο (STAR 23.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ