Κυριακή 11 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ»: H κυβέρνηση της Κίνας δεν επιδιώκει να επιταχύνει την ανάπτυξη της χώρας, όπως σχεδόν όλες οι άλλες, αλλά, αντιθέτως, προσπαθεί να επιβραδύνει την αύξηση του AEΠ, αποφεύγοντας τον κίνδυνο «υπερθέρμανσης». Το A` εξάμηνο 2004, ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 10%, παρασύροντας την παγκόσμια ανάπτυξη σε υψηλότερα επίπεδα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Πτωτική πορεία πυροδότησε την περασμένη Τετάρτη, για τις τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, η δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι, σύμφωνα με την οποία ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών θα προχωρήσει, τελικώς, σε νέα αύξηση της παραγωγής του κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ, που έχουν ως στόχο να τερματίσουν τα σχέδια διάσωσης επιχειρήσεων με κρατική συμμετοχή, παρουσίασαν την Τετάρτη οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. Οι κανονισμοί, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ τον Οκτώβρη, απαγορεύουν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσφέρουν, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ρευστό σε μια επιχείρηση για μια δεκαετία, μετά την αναδιάρθρωση μιας επιχείρησης με κρατική βοήθεια.

ΚΕΡΔΗ: O πετρελαϊκός κολοσσός BP αύξησε σημαντικά τα κέρδη του το δεύτερο τρίμηνο φέτος, ενώ την ίδια χρονική περίοδο η παραγωγή του αυξήθηκε κατά 17%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν τα περιθώρια της κερδοφορίας της στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων. «Τα κέρδη μεγάλων πετρελαϊκών επιχειρήσεων σαν της BP είναι τεράστια», όπως δήλωσε ο Πίτερ Χίτσενς, ενεργειακός αναλυτής στην Chevreux.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ