Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεθοδεύεται το ξεπούλημά της

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Στο κείμενο της Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ τονίζεται:

«Συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) η "Ομοσπονδία" για οκτώ (8) μήνες, ενώ η ΑΤΕ και η Διοίκηση παρακρατούν παράνομα το ποσό των 400.000 ευρώ από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ενωσης.

Επίσης, καθυστερεί η προχρηματοδότηση και η χρηματοδότηση για τη δραστηριότητα τομάτας, με αβέβαιο το μέλλον των μικρομεσαίων παραγωγών, αλλά και των εργαζομένων, επειδή η δραστηριότητα αυτή είναι σημαντική για τη λειτουργία της Ενωσης.

Είναι γνωστό ότι η "Ομοσπονδία", όπως και άλλες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, είναι κάτω από την επίβλεψη της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) και μέσω προγραμμάτων εξυγίανσης (ρύθμιση χρεών) που προωθούσε η εκάστοτε κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) οδηγήθηκε, με τη συνευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων της, στη συρρίκνωση, την απαξίωση και ουσιαστικά σήμερα είναι ένα βήμα πριν τη διάλυση ή το ξεπούλημά της.

Αποδέκτες των συνεπειών αυτής της πολιτικής είναι τόσο οι αγρότες της περιοχής, που γίνονται έρμαια στα χέρια των εμποροβιομηχάνων, όσο και οι εργαζόμενοι της Ενωσης, που παραμένουν απλήρωτοι, τα δικαιώματά τους περιορίζονται και κυρίως οδηγούνται στην ανεργία (από 750 εναπέμειναν 65 εργαζόμενοι)».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, που παράνομα παρακρατεί η ΑΤΕ, η οποία στην ουσία διοικεί την Ενωση;
  • Να δοθεί έγκαιρα η χρηματοδότηση για την προετοιμασία της εισκόμισης και επεξεργασίας της τομάτας;
  • Να προχωρήσει στην ουσιαστική εξυγίανση, στήριξη και ανάπτυξη της ΕΑΣΘ η "Ομοσπονδία", χωρίς τους δυσβάσταχτους όρους που επέβαλαν μέχρι σήμερα (τοκογλυφικά επιτόκια - εκποίηση περιουσίας - απολύσεις) οι εκάστοτε κυβερνήσεις μέσω της ΑΤΕ;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ