Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λίζα Ψωμιάδου
Λίζα Ψωμιάδου
Φωτ.

Ο ΚΟΣΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, που έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν από 40 μέρες, στις 27 Ιούνη 2004, από την Ποντοκερασιά Κιλκίς, στην Κατοχή, αν και μικρός, ήταν ΕΠΟΝίτης και συμμετείχε μαχητικά στις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που γινόταν τότε ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ, ήταν σύνδεσμος του πολιτικού επιτρόπου Βασίλη Ζάχου, διοικητή των πολ. επιτρόπων υπαίθρου.

Πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, εργάστηκε σε διάφορες δουλιές, παντρεύτηκε την αγωνίστρια Ζώγια από το Λαχανά και απέκτησε δυο γιους.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Ζώγια, οι γιοι του Χριστάκος και Γιώργος, οι νύφες και τα εγγόνια του προσφέρουν 25 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 25 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* **

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΑΡΙΣΗ και της ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΧΑΡΙΣΗ, η οποία πέθανε πρόσφατα, η κόρη τους Βασιλική Χαρίση και τα εγγόνια τους Γιάννης και Περικλής Κουρμούλης προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 150 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τις 3 Ιούλη 2002, που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη κόρη μου ΛΙΖΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ. Ο θάνατός της άφησε βαθιά πληγή σε μένα, στον άντρα της, στα παιδιά της, στα εγγόνια της και σε όλη τη γειτονιά που την αγαπούσε. Γιαβρί μου ήσουν καλή, ήσουν σεμνή, ήσουν ωραία, είχες τις χάρες όλες της ζωής.

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη της προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Η μάνα σου Αννα

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ Ιωάννη ΧΟΝΤΡΟΜΑΤΙΔΗ από την Πτολεμαΐδα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε το 1987 πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Και του θείου μου ΓΙΩΡΓΟΥ Αναστάση ΧΟΝΤΡΟΜΑΤΙΔΗ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και πέθανε το 1993 στην Ελλάδα, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.


Αλκιβιάδης Χοντροματίδης

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΥΣΙΑ και των αδελφών του ΒΑΓΓΕΛΗ, ΠΕΤΡΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ και ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΟΥΣΙΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι πέθαναν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ταύρου.

Ολγα Νούσια - Ρούσου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ