Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχισε ο ... «Αγών»

Νεαρός αθλητής δισκοβολίας (τμήμα αρχαϊκής επιτύμβιας στήλης-550π.Χ
Νεαρός αθλητής δισκοβολίας (τμήμα αρχαϊκής επιτύμβιας στήλης-550π.Χ
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού, Κ. Καραμανλής, εγκαινίασε χθες το βράδυ, στο ανακαινισμένο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τη μεγάλη αρχαιολογική έκθεση «Αγών», η οποία οργανώθηκε στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων, για την ανάδειξη του αγωνιστικού πνεύματος, κυρίως από την τέχνη των κλασικών χρόνων, αλλά και από άλλες περιόδους.

Η έκθεση περιλαμβάνει 234 συνολικά έργα. Από αυτά, τα 176 έργα προέρχονται από 16 ελληνικά μουσεία, ενώ τα υπόλοιπα 58 έργα από 18 ξένα μουσεία, τα οποία, προφανώς, κατέχουν εκτός από αυτές και άλλες κλεμμένες, ανά τους αιώνες, ελληνικές αρχαιότητες. Μεταξύ των συμμετεχόντων σ' αυτήν την έκθεση ξένων μουσείων είναι και τα μουσεία: Μητροπολιτικό Ν. Υόρκης, Λούβρου, τα μουσεία Καπολίνι της Ρώμης, Μουσείο Βατικανού, Ερμιτάζ, Εθνική Πινακοθήκη Μονάχου.

Η προετοιμασία της έκθεσης χρειάστηκε δύο χρόνια και γι' αυτήν εργάστηκε μια ομάδα αρχαιολόγων, αποτελούμενη από τον διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Ν. Καλτσά και τους Ελ. Σπαθάρη, Π. Βαλαβάνη, Ελ. Κουρίνου, Χαρ. Λαναρά, Αλ. Αλεξοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ