Κυριακή 23 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Το όργιο της κερδοσκοπίας στο Χρηματιστήριο

Οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο αυτή την βδομάδα ήταν από τα προσφιλέστερα θέματα της επικαιρότητας. Η δραματική πτώση του δείκτη στις αρχές και η ανάκαμψή του στη συνέχεια ήταν οι δύο όψεις ενός και του ίδιου νομίσματος, της αυταπάτης πως το Χρηματιστήριο μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Μετά την πτώση του δείκτη κατά 9,17% την περασμένη Δευτέρα, ακολούθησε η πτώση της Τρίτης κατά 2,17%. Ο «Ριζοσπάστης» της περασμένης Τετάρτης έγραφε: «Στο έλεος των κερδοσκόπων βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες πολίτες που η κυβέρνηση "έριξε" στον χρηματιστηριακό τζόγο και οι οποίοι βλέπουν τώρα, τις αποταμιεύσεις τους να εξανεμίζονται από τη συνεχή πτώση των τιμών. Την ίδια στιγμή, ξένοι και εγχώριοι "θεσμικοί επενδυτές" τρίβουν τα χέρια τους, αφού έχοντας ήδη ρευστοποιήσει σε υψηλές τιμές, μπορούν σ' αυτή τη φάση να "σκουπίσουν" μετοχές μισοτιμής.

Η κυβέρνηση, που μέχρι πριν από λίγες μέρες έθετε ως καταληκτική ημερομηνία της νευρικότητας την 10η του Απρίλη, τηρεί, έναντι των χιλιάδων ζημιωμένων, προκλητική σιωπή, ενώ οι μετοχές, που στήριζε προεκλογικά, σημειώνουν από τη μέρα των εκλογών μέχρι χτες, απώλειες 20% και 30%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ