Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΕΡΓΩΝ

Αρ. πρωτ.: 1278

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΥΚΕΣ - ΞΥΓΚΙΑ»

Ο νομάρχης Ζακύνθου ανακοινώνει ότι προκειμένου να αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης του έργου «ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΥΚΕΣ - ΞΥΓΚΙΑ» από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΜ2002ΜΠ02230016) καλεί τους ενδιαφερόμενους μελετητές ή γραφεία μελετών, ή συμπράξεις μελετητών ή γραφείων μελετών που είναι καταχωρημένοι στο ισχύον Μητρώο Μελετητών ή Γραφείων Μελετών να υποβάλουν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τη διαδικασία του άρθρου 11 του Ν 716/77 & του ΠΔ 194/79 για την ανάληψη εκπόνησης της μελέτης, μέσα σε είκοσι ημερολογιακές ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στο Ενημερωτικό Δελτίο του TEE. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, η αίτηση αυτή, με ευθύνη των ενδιαφερομένων, θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από την απόδειξη της Υπηρεσίας Μεταφοράς, από την οποία θα προκύπτει η εμπρόθεσμη υποβολή της. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτηση θα αποκλειστεί από τη διαδικασία επιλογής.

Η ανάθεση θα γίνει με απ' ευθείας επιλογή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 7 του άρθρου 11 του Ν. 716/77 και με τις διατάξεις του ΠΔ 194/79.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης θα είναι 100.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η βελτίωση του δρόμου Αλυκές - Ξύγκια και η διάνοιξη τμήματος αυτού.

Οι απαιτούμενες κατηγορίες και τάξεις πτυχίων μελετητών είναι:

1. Στην κατηγορία 16 (Τοπογραφικές Μελέτες) Α` τάξη

2. Στην κατηγορία 10 (Συγκοινωνιακές Μελέτες) Α` & Β` τάξη

3. Στην κατηγορία 27 (Περιβαλλοντικές Μελέτες) Α` & Β` τάξη

4. Στην κατηγορία 20 (Γεωλογικές Μελέτες) Α` & Β` τάξη

5. Στην κατηγορία 8 (Στατικές Μελέτες) Α` & Β` τάξη

6. Στην κατηγορία 13 (Υδραυλικές Μελέτες) Α` τάξη

Η ανάθεση της μελέτης θα γίνει σε ένα αυτοτελές γραφείο, που θα συγκεντρώνει στο δυναμικό του τις τάξεις πτυχίων που αναφέρονται παραπάνω, ή σε συμπράττοντα γραφεία μελετών που το καθένα ξεχωριστά θα διαθέτει τα πτυχία στις κατηγορίες μελετών και με την τάξη που αναφέρονται παραπάνω. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν από κοινού αίτηση (που θα υπογράφεται από όλους τους συμμετέχοντες ή από το νόμιμο εκπρόσωπό τους), η οποία απαραίτητα και επί ποινή αποκλεισμού από την παραπέρα διαδικασία, θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά (χωριστά για τον καθένα από τους συμμετέχοντες στην ομάδα):

1. Αίτηση στην οποία θα εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την παραπάνω μελέτη και θα αναφέρεται ο αριθμός, η τάξη και η κατηγορία του πτυχίου, καθώς και η έδρα του γραφείου και θα απευθύνεται στη ΔΤΥΝΑ Ζακύνθου. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από συμπράττοντα γραφεία μελετών, η αίτηση θα είναι κοινή και θα αναφέρει κοινό εκπρόσωπο των συμπραττόντων γραφείων.

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 των γραφείων ή των συμπραττόντων γραφείων, στην οποία να αναγράφεται η διάρθρωση της ομάδας εκπόνησης της μελέτης υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο των γραφείων μελετών ή τον κοινό εκπρόσωπο των συμπραττόντων γραφείων.

3. Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου των ενδιαφερομένων γραφείων (αυτοτελών ή συμπραττόντων) μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, όπου θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχουν λόγοι αποκλεισμού, των μελών της ομάδας από την ανάθεση της μελέτης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 716/77, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να κριθεί χρήσιμο για την επιλογή.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για τη διάρθρωση και το δυναμικό των γραφείων (αυτοτελών ή συμπραττόντων) σύμφωνα με το μητρώο σε ονομαστικό πίνακα του μόνιμου προσωπικού (εταίροι και ποσοστά συμμετοχής και μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι για τους οποίους πρέπει να δηλωθούν οι εργασιακές σχέσεις).

5. Κοινοπρακτικό ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, σε περίπτωση συμπραττόντων γραφείων μελετών, για κάθε κατηγορία, που θα αναφέρει την αποδοχή σύμπραξης και θα καθορίζει τον τρόπο κατανομής της αμοιβής, καθώς επίσης και το νόμιμο εκπρόσωπο των συμπραττόντων απέναντι στον εργοδότη (άρθρο 4 του ΠΔ 923/78) και θα υπογράφεται από όλους τους νομίμους εκπροσώπους όλων των συμπραττόντων γραφείων μελετών.

6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναφέρονται (απαραίτητα σε μορφή πίνακα) οι παρόμοιες με την παρούσα μελέτες που εκπονήθηκαν από τα μέλη των γραφείων μελετών (αυτοτελών ή συμπραττόντων), όπου θα αναγράφεται ο εργοδότης, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός δαπάνης, η αμοιβή, το ποσοστό συμμετοχής και το αντίστοιχο ποσό αμοιβής, ο χρόνος ανάθεσης και περαίωσης (συμβατικός και πραγματικός).

7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρονται (απαραίτητα σε μορφή πίνακα) οι μελέτες κάθε κατηγορίας έργων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Δημοσίων Επιχειρήσεων και λοιπών Οργανισμών δημοσίου ενδιαφέροντος που εκπονήθηκαν από τα μέλη των γραφείων (αυτοτελών ή συμπραττόντων) κατά την τελευταία πενταετία με αναγραφή του εργοδότη, του εγκεκριμένου προϋπολογισμού δαπάνης, της αμοιβής, του ποσοστού συμμετοχής και του αντίστοιχου ποσού αμοιβής, του χρόνου περαίωσης (συμβατικού και πραγματικού).

8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναφέρονται (απαραίτητα σε μορφή πίνακα) οι μελέτες κάθε κατηγορίας έργων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Δημοσίων Επιχειρήσεων και λοιπών Οργανισμών δημοσίου ενδιαφέροντος που εκπονούνται από τα μέλη των γραφείων (αυτοτελών ή συμπραττόντων), το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κάθε μία από αυτές των οποίων εκκρεμεί η αποπληρωμή τους, με αναγραφή του εργοδότη, του εγκεκριμένου προϋπολογισμού δαπάνης, της αμοιβής, του ποσοστού συμμετοχής και του αντίστοιχου ποσού αμοιβής με το υπολειπόμενο ποσό αμοιβής για το γραφείο ή τους εταίρους, του χρόνου ανάθεσης και του χρόνου περαίωσης.

9. Βιογραφικά σημειώματα των μελών των γραφείων (αυτοτελών ή συμπραττόντων), στα οποία θα αναφέρεται η επιστημονική δραστηριότητα, η γενική επαγγελματική δραστηριότητα και γενικά κάθε άλλο στοιχείο που οι ενδιαφερόμενοι θεωρούν ότι συμβάλλει στη διαμόρφωση πλήρους εικόνας της εμπειρίας του μελετητικού έργου και των δυνατοτήτων τους για την άρτια εκπόνηση της υπ' όψιν μελέτης.

10. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία το ενδιαφερόμενο γραφείο μελετών θα ορίζει αντίκλητο μόνιμο κάτοικο της έδρας του νομού Ζακύνθου και στον οποίο θα γίνονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο κοινοποιήσεις, με δήλωση από τον αντίκλητο αποδοχής του διορισμού του.

Δηλώσεις που δεν είναι αυστηρά συντεταγμένες με τα παραπάνω δε θα λαμβάνονται υπ' όψιν από την επιτροπή επιλογής.

Η μελέτη θα ανατεθεί στο μελετητή που συγκεντρώνει τα περισσότερα προσόντα εμπειρίας, επιστημονικής κατάρτισης και οργάνωσης του γραφείου, σύμφωνα με την κρίση της επιτροπής αξιολόγησης, θα ληφθεί δε υπ' όψιν ο φόρτος εργασίας του γραφείου.

Η μελέτη θα εκπονηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 716/77, των εκτελεστικών του ΠΔ και τις προδιαγραφές του ΠΔ 696/74, του ΠΔ 515/89, όπως αυτά έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν μέχρι σήμερα, του Ν. 1650/86 «Για την προστασία του περιβάλλοντος», την ΚΥΑ 69269/5387/1990 «Κατάταξη έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες, περιεχόμενο Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), καθορισμός περιεχομένου ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, κλπ.», καθώς και Νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων, Εγκυκλίων και Αποφάσεων που ισχύουν σήμερα ή θα εκδοθούν μέχρι την ανάθεση και την υπογραφή της σύμβασης.

Τα έξοδα για τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης και τυχόν επαναλήψεων θα βαρύνουν τον ανάδοχο της μελέτης.

Πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ΝΑ Ζακύνθου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 19/7/2004

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΑΣΠΑΡΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ