Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΪΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΔΑΦΟΫΔΑΤΙΝΩΝ

ΠΟΡΩΝ - ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΜΗΜΑ: ΜΚ και Μηχανολογίας

ΜΕΛΕΤΗ: ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΟΥΝΙΝΑΣ - ΚΡΗΝΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ (π.κ. 2109200)

ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ 60.000 ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αρ. Πρωτ.: 2504

1. Ο Νομάρχης Αχαΐας προκειμένου να αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη Αρδευτικού έργου Κουνινάς - Κρήνη - Παρασκευή - Μελίσσια»

Προσκαλεί

Τους ενδιαφερόμενους Μελετητές ή Γραφεία Μελετών που είναι γραμμένοι στο Μητρώο Μελετητών ή συμπράξεις αυτών, μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) από τη δημοσίευση της Πρόσκλησης αυτής στο «Ενημερωτικό Δελτίο του Τ.Ε.Ε.» να υποβάλλουν σχετική Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Διαχείρισης Εδαφοϋδάτινων Πόρων - Εγγειοβελτιωτικών έργων, Τμήμα Μ.Κ & Μηχανολογίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας (οδός Πανεπιστημίου 334, τ.κ. 26110, τηλέφωνο: 2610-437953, 2610-437954 και Τηλεομοιότυπο: 2610-452661).

2. Το αντικείμενο της μελέτης και οι συμβατικοί όροι εκπόνησής της, καθορίζονται στη με αρ.πρ. 527/10-2-2004 εγκεκριμένη Συγγραφή Υποχρεώσεων (Σ.Υ.) και την παρούσα Πρόσκληση.

Τα ανωτέρω στοιχεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν από τα γραφεία της παραπάνω Διεύθυνσης, όπου θα λάβουν γνώση και των άλλων στοιχείων που διαθέτει η Υπηρεσία, πριν από την υποβολή της αίτησής τους.

3. Για την ανάθεση της μελέτης θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η παράγραφος 7 του άρθρου 11 του Ν. 716/77 «Περί Μητρώου Μελετητών και αναθέσεως και εκπονήσεως μελετών» σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εδαφοϋδάτινων Πόρων - Εγγειοβελτιωτικών έργων με αρ. πρ. 526/10-2-2004.

4. Η εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη Αρδευτικού έργου Κουνινάς - Κρήνη - Παρασκευή - Μελίσσια», περιλαμβάνει τις επιμέρους μελέτες που κατατάσσονται σε κατηγορίες σύμφωνα με το Π.Δ. 541/1979 όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα, με τις αντίστοιχες προεκτιμήσεις αμοιβών ως ακολούθως:

α) Μελέτη Υδραυλικών Εργων (κατηγορία μελέτης 13) με προεκτιμώμενη αμοιβή 25.000 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α.

β) Μελέτη Τοπογραφικών Εργασιών (κατηγορία μελέτης 16) με προεκτιμώμενη αμοιβή 9.000 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α.

γ) Στατική Μελέτη (κατηγορία μελέτης 8) με προεκτιμώμενη αμοιβή 6.000 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α.

δ) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (κατηγορία μελέτης 27) με κατ' αποκοπή αμοιβή 10.847,46 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α.

5. Δεκτές γίνονται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεργαζομένων Γραφείων μελετών ή μελετητών που είναι γραμμένοι στο Μητρώο Γραφείων Μελετών ή μελετητών αντίστοιχα ή Συμπράξεων μελετητών και γραφείων μελετών και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου για την κάθε κατηγορία Μελέτης όπως παρακάτω:

Α' ή Β' τάξης στην κατηγορία 13 μελετών Υδραυλικών έργων.

Α' τάξης στην κατηγορία 16 μελετών Τοπογραφικών εργασιών.

Α' ή Β' τάξης στην κατηγορία 8 Στατικών μελετών.

Α' τάξης στην κατηγορία 27 Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Η τάξη των πτυχίων των Γραφείων μελετών ή μελετητών όπως προαναφέρεται προκύπτει από το ύψος της συνολικής προεκτιμηθείσης αμοιβής της μελέτης κάθε κατηγορίας, για όλα τα στάδια των επί μέρους μελετών.

6. Ορίζεται ότι, για την υποβολή των αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν με Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι έλαβαν γνώση των όρων της παρούσας Προκήρυξης, της εγκεκριμένης Συγγραφής Υποχρεώσεων, και ότι αποδέχονται τους όρους αυτούς.

7. Ορίζεται ότι, οι Αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα συνταχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 716/77 και τα εκτελεστικά αυτού Π.Δ. και θα αναφέρουν τη σύνθεση και το νόμιμο εκπρόσωπο του μελετητή ή του γραφείου μελετών. Στην περίπτωση σύμπραξης οι αιτήσεις θα υπογράφονται από κοινού από όλους τους νόμιμους εκπροσώπους των συμπραττόντων γραφείων μελετών ή μελετητών. Οι Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα πρέπει υποχρεωτικά, επί ποινή αποκλεισμού, να συνοδεύονται από όλα τα οριζόμενα στην παρούσα πρόσκληση πιστοποιητικά και λοιπά παραστατικά στοιχεία, σχετικά με τους κοινούς κανόνες συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής, δηλαδή των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των ενδιαφερομένων για την καλή και εμπρόθεσμη εκτέλεση της σύμβασης (εκπόνηση της υπόψη μελέτης) και ότι πληρούν τους παρακάτω όρους και θα αποδεικνύονται με πιστοποιητικά ή υπεύθυνες δηλώσεις στο ειδικό έντυπο του Ν. 1599/1986, άρθρο 8, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Η παράλειψη υποβολής έστω και ενός από τα δικαιολογητικά και υπεύθυνες δηλώσεις θα συνεπάγεται αποκλεισμό του μελετητή ή του γραφείου μελετών για τυπικούς λόγους από την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησης. Η ίδια συνέπεια θα ισχύει και στην περίπτωση που το περιεχόμενο των υπευθύνων δηλώσεων αυτών δεν επιτρέπει την αξιολόγηση, λόγω παραλείψεων ή παραποιήσεων ή αποκρύψεως των ζητουμένων στοιχείων, όπως αυτά καθορίζονται παρακάτω. Ειδικότερα θα υποβληθούν:

7.1. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των πτυχίων των ενδιαφερομένων γραφείων Μελετών και Μελετητών συνοδευόμενα από Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται η ισχύς του πτυχίου και θα ορίζεται ο νόμιμος εκπρόσωπος των συνεργαζομένων έναντι του εργοδότη.

7.2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, για τις μελέτες που εκπονούνται από το γραφείο, όπου θα παρέχονται τα αναγκαία στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η σημερινή απασχόληση (ή ο φόρτος εργασίας) του Γραφείου μελετών ή μελετητή κατά τον προβλεπόμενο χρόνο εκπόνησης της μελέτης. Ως μελέτες που εκπονούνται θεωρούνται όσες μελέτες δεν έχουν εγκριθεί. Η δήλωση αυτή αφορά τις μελέτες που έχουν ανατεθεί από το ΥΠ.ΓΕ. ή το ΥΠΕΧΩΔΕ ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα (Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ, Δημόσιες Επιχειρήσεις, Τράπεζες και λοιπούς Οργανισμούς Δημοσίου ενδιαφέροντος), για όλες τις κατηγορίες έργων, ανεξάρτητα από τη χρονολογία αναθέσεως και την πηγή χρηματοδότησης. Στις ανωτέρω μελέτες θα περιληφθούν οι μελέτες των εταίρων του γραφείου στα πλαίσια οιουδήποτε μελετητικού σχήματος, οπότε θα πρέπει να δοθούν και τα στοιχεία αμοιβής που αντιστοιχούν στη συμμετοχή των εταίρων. Τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται υπό μορφή πίνακα που θα επισυνάπτεται στη δήλωση και θα περιλαμβάνει για κάθε μελέτη που εκπονείται σήμερα ή θα εκπονείται κατά το χρόνο εκπόνησης της προς ανάθεση μελέτης τα εξής:

- Τον τίτλο της μελέτης και τον φορέα της.

- Το στάδιο ή τα στάδια της μελέτης που εκπονήθηκαν και τα εναπομείναντα.

- Περιληπτικά τα φυσικά μεγέθη της μελέτης και τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής, όπου είναι δυνατόν (π.χ. έκταση του έργου, είδος Εγγειοβελτιωτικού Εργου κ.λπ.).

- Την ημερομηνία ανάθεσης και υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού

- Τον προϋπολογισμό του έργου σε χιλιάδες ευρώ κατά το χρόνο ανάθεσης και όπως έχει διαμορφωθεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης με αναγωγή σε σημερινές τιμές, λαμβάνοντας υπόψη τα εγκεκριμένα στάδια ή τον τελευταίο Συγκριτικό Πίνακα της μελέτης.

- Τη συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή κατά το χρόνο ανάθεσης και όπως έχει διαμορφωθεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, με βάση τον τελευταίο Συγκριτικό Πίνακα ή τον προϋπολογισμό του τελευταίου υποβληθέντος σταδίου της μελέτης, με αναγωγή σε σημερινές τιμές.

- To ποσοστό συμμετοχής επί τοις % της αμοιβής.

- Την προεκτιμώμενη αμοιβή σε χιλ. ευρώ για το υπολειπόμενο στάδιο ή τα στάδια που δεν έχουν ακόμη εκπονηθεί, με αναγωγή σε σημερινές τιμές.

- Το ποσό που έχει εισπραχθεί από το Γραφείο ή από τον εταίρο και αφού επανεκτιμηθεί το υπολειπόμενο για είσπραξη χρηματικό ποσό.

- Τη χρονολογία περαίωσης με βάση την αρχική σύμβαση.

- Την προβλεπόμενη ημερομηνία υποβολής κάθε σταδίου με βάση νεότερες εκτιμήσεις.

Τονίζεται ότι στον υπόψη πίνακα θα αναγράφονται και οι μελέτες που έχει αναλάβει να εκπονήσει το ενδιαφερόμενο γραφείο μελετών και βρίσκονται σε αναστολή. Για τις μελέτες αυτές θα πρέπει να προσκομιστούν στοιχεία από τους αρμοδίους φορείς που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτόν, ή εφ' όσον τούτο δεν είναι εφικτό να αναφέρεται η Υπηρεσία που ανέθεσε τη μελέτη με τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του αρμοδίου υπαλλήλου της. Η αναγραφή όλων των στοιχείων των μελετών αυτών, όπως αναφέρονται παραπάνω είναι υποχρεωτική. Στη στήλη των παρατηρήσεων θα αναφέρεται το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβλέπεται να διαρκέσει η αναστολή, καθώς και η σχετική αιτιολογία, ο αρμόδιος φορέας κ.λ.π.

Στον υπόψη πίνακα θα περιλαμβάνονται και τα στοιχεία της υπηρεσίας Συμβούλου στα οποία θα αναφέρονται τα οικονομικά στοιχεία παροχής υπηρεσιών συμβούλου και ο χρόνος παροχής των υπηρεσιών αυτών προς το ΥΠ.ΓΕ. ή το ΥΠΕΧΩΔΕ ή προς οποιονδήποτε άλλο φορέα, ή ότι δεν παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.

7.3. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86, για τις μελέτες παρόμοιας ή παρεμφερούς φύσεως που έχουν εκπονηθεί από το γραφείο ή τους εταίρους στα πλαίσια οποιουδήποτε μελετητικού σχήματος την τελευταία 5ετία (1998 - 2004), όπου θα παρέχονται τα αναγκαία στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η εμπειρία του γραφείου μελετών ή μελετητών για την εκπόνηση της υπό ανάθεση μελέτης. Τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται υπό μορφή πίνακα που θα επισυνάπτεται στη δήλωση και θα περιλαμβάνει για κάθε παρόμοια ή παρεμφερή μελέτη, που έχει εκπονηθεί από το γραφείο ή τους εταίρους του τα εξής:

- Τον τίτλο της μελέτης και τον φορέα της.

- Περιληπτικά τα φυσικά μεγέθη της μελέτης και τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής, όπου αυτό είναι δυνατόν (π.χ. έκταση έργου, είδος εγγειοβελτιωτικού έργου κ.λ.π).

- Το στάδιο ή τα στάδια της μελέτης που εκπονήθηκε.

- Το έτος έγκρισης της μελέτης και ο αριθμός της απόφασης.

- Το ποσοστό συμμετοχής επί τοις % της αμοιβής.

- Τον Προϋπολογισμό των έργων σε χιλ. ευρώ.

- Τη συνολική αμοιβή όλων των σταδίων της μελέτης.

Στον υπόψη πίνακα θα περιλαμβάνονται και τα οικονομικά και χρονικά στοιχεία υπηρεσιών Συμβούλου στην εκπόνηση ή επίβλεψη κατά τη διάρκεια κατασκευής, προς οποιονδήποτε φορέα, που έχουν τυχόν παρασχεθεί και περατωθεί στο παρελθόν από το ενδιαφερόμενο γραφείο μελετών ή τους εταίρους του και αφορούν την εκπόνηση μελετών παρεμφερών ή παρόμοιων έργων.

Για τις παρόμοιες ή παρεμφερείς με την υπό ανάθεση μελέτη, πρέπει να συνοδεύονται από την εγκριτική του φορέα Απόφαση ή Βεβαίωση παραλαβής ή πιστοποιητικό πείρας αυτού από όπου να προκύπτει εκτός των άλλων το τεχνικό και το οικονομικό αντικείμενο της σχετικής μελέτης, η χρονολογία ανάθεσης ή έγκρισης αυτής, καθώς και η αναθέτουσα αρχή.

7.4. Βιογραφικά ενυπόγραφα σημειώματα των μελετητών ή και των στελεχών της επιχείρησης κυρίως των υπευθύνων για την εκπόνηση των μελετών. Ιδιαίτερα πρέπει να παρατίθενται αναλυτικότερα στοιχεία για τις σπουδές, το πολυτεχνείο αποφοίτησης, έτη σπουδών, τυχόν μαθήματα εξειδίκευσης, μεταπτυχιακά ή γνωστικό αντικείμενο, διδακτορικού κ.λ.π., ιδιαίτερη εμπειρία σε εκπόνηση παρόμοιων μελετών κ.λ.π.

7.5. Κατά την υποβολή της αίτησης (πρότασης) για την ανάληψη μελέτης από συμπράξεις ή κοινοπραξίες, θα καταθέσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, την οποία υπογράφουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των μελών που συμπράττουν ή κοινοπρακτούν σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 3 του Π.Δ. 923/78.

Η υπεύθυνη δήλωση αναφέρει απαραίτητα:

  • Την αποδοχή σύμπραξης.
  • Τον τρόπο κατανομής της αμοιβής μεταξύ των γραφείων που συμπράττουν.
  • Τον νόμιμο εκπρόσωπό τους έναντι του εργοδότη.

7.6. Υπεύθυνη δήλωση την οποία υπογράφει ο Μελετητής ή ο νόμιμος εκπρόσωπος του Γραφείου μελετών, ότι έχουν μελετήσει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία της Προκήρυξης (και της Συγγραφής Υποχρεώσεων) και ότι έχουν λάβει πλήρη γνώση των επί τόπου συνθηκών και αποδέχονται τους όρους της παρούσης Προκήρυξης, ότι η επαγγελματική έδρα και η ισχύς του πτυχίου τους, το επιστημονικό δυναμικό, το τεχνικό και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, τα τεχνικά μέσα και ο μηχανικός εξοπλισμός που διαθέτει ο μελετητής ή το Γραφείο Μελετών.

8. Τα έξοδα δημοσίευσης περίληψης της πρόσκλησης αυτής θα καταβληθούν από τον μελετητή ή Γραφείο Μελετών στους οποίους θα ανατεθεί η εκπόνηση της υπόψη μελέτης.

9. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η σχετική Συγγραφή Υποχρεώσεων παρέχονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Εδαφοϋδάτινων Πόρων - Εγγειοβελτιωτικών έργων, Τμήμα Μ.Κ & Μηχανολογίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας (κ. Κ. Διαμαντόπουλος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΠΑΤΡΑ 8/7/2004

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ