Τρίτη 27 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέτρα για μεγαλοεξαγωγείς

Νέα μέτρα σε όφελος των μεγαλοεξαγωγέων και των βιομηχάνων ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση στο όνομα της «ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» για την οικονομία. Η προοπτική αυτή απορρέει και από τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του «Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών».

Ο υπουργός είπε πως η «κυβέρνηση με τη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί, το νέο αναπτυξιακό νόμο και τις υπόλοιπες διαρθρωτικές αλλαγές θα κάνει αυτό που οφείλει». Στα...«συν» της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και το μέτρο που θεσμοθετήθηκε και προβλέπει την ταχεία, με συνοπτικές διαδικασίες επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς.

Ο Γ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε και στα προγράμματα διαφημιστικής προβολής - πληρώνονται με δημόσιο χρήμα - στο «πλαίσιο αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων». Στόχος, είπε, είναι η «ενημέρωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα σε κύριους κλάδους της οικονομίας καθώς και στις περιφέρειες της χώρας και τη σύναψη εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ