Τετάρτη 28 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισραηλινή εισβολή, ενδοπαλαιστινιακή εκτόνωση

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Νέα εισβολή πραγματοποίησε, χτες το πρωί, ο ισραηλινός στρατός σε ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας υποστηρίζοντας ότι «αναζητούσε σήραγγες μεταφοράς όπλων». Οι Ισραηλινοί στρατιώτες παρέμειναν στη συνοικία Σιτζίγια επί αρκετή ώρα, ακροβολίστηκαν σε ταράτσες και απαγόρευσαν σε ασθενοφόρα να πλησιάσουν τους τραυματίες. Από ισραηλινά πυρά σκοτώθηκαν 2 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε μετά από ώρες που έμεινε να αιμορραγεί στο δρόμο, και 4 τραυματίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους και ένας 10χρονος.

Αργότερα το απόγευμα, χιλιάδες μικροί Παλαιστίνιοι, μέχρι 14 χρόνων, διαδήλωσαν στην πόλη της Γάζας διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη, επί ημέρες, κατοχή της πόλης Μπέιτ Χανούν, στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, και τις αλλεπάλληλες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί καθημερινά στην περιοχή ο ισραηλινός στρατός. Οι μικροί Παλαιστίνιοι, που κρατούσαν πανό και υπέρ της πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων εντός της Παλαιστινιακής Αρχής, ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Κυρίαρχο σύνθημα ήταν το «Σαρόν δειλέ, ο παλαιστινιακός λαός σε περιφρονεί».

Παράλληλα με όλα αυτά, προς οριστική εκτόνωση φαίνεται ότι βαίνει η κρίση που είχε ξεσπάσει στους κόλπους της Παλαιστινιακής Αρχής με επίκεντρο τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο. Χτες, ο Αχμάντ Κορέι δήλωσε ότι αποσύρει την παραίτησή του και παραμένει στη θέση του μετά από έκκληση του Γιάσερ Αραφάτ. Ο ίδιος ο Παλαιστίνιος ηγέτης δεν έκανε δηλώσεις, αλλά σύμφωνα με συνεργάτες του αποδέχτηκε να παραχωρήσει στον Κορέι τον πλήρη έλεγχο όλων των σωμάτων της αστυνομίας, διατηρώντας στη δική του δικαιοδοσία τις μυστικές υπηρεσίες και το σώμα εθνικής ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ