Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε σωστό δρόμο

Ικανοποιημένος από τους παίκτες του ο Π. Γιαννάκης

Sportidea

Ικανοποιημένος από τους παίκτες του ο Π. Γιαννάκης
Ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της Εθνικής και εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους έκοψε τον Χατζή και τον Τσακαλίδη (αν και γι' αυτόν ήταν αναμενόμενο) εμφανίστηκε μετά το τέλος του τουρνουά «Ακρόπολις» ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης. Η νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Λιθουανίας στο τελευταίο παιχνίδι με 65-64 γέμισε με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία, όσον αφορά την πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Απέναντι στους Λιθουανούς η ελληνική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς από το πρώτο κιόλας λεπτό. Παίζοντας πιεστική άμυνα, αλλά και βασιζόμενοι στην ταχύτητα οι διεθνείς μας κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους στα σημεία που ήταν καθοριστικά για την έκβαση του παιχνιδιού. Βέβαια, το βασικό συμπέρασμα που βγήκε από τους αγώνες του τουρνουά είναι το γεγονός ότι η Εθνική μας δεν είναι έτοιμη ακόμα, αλλά όπως έδειξαν οι εμφανίσεις των διεθνών μας υπάρχουν περιθώρια σημαντικής βελτίωσης.

Εξαλλου την απόφαση να «κόψει» τον Νίκο Χατζή από τη σύνθεση της Εθνικής ανακοίνωσε μετά το τέλος του ματς με τη Λιθουανία ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο αρχηγός της Ενωσης που έμεινε εκτός δωδεκάδας στα ματς με την Ιταλία και τη Λιθουανία δε θα έχει ούτε τώρα την ευκαιρία να πάρει μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση, καθώς ούτε ο «Δράκος» έδειξε να τον εμπιστεύεται. Ο Καλαματιανός γκαρντ είναι ο 3ος παίκτης που κόβεται από τους 17 μετά τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Γιάννη Γιαννούλη. Για τη συγκεκριμένη απόφαση ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε: «Ο αποκλεισμός του Νίκου δε σημαίνει ότι παύει να αποτελεί ενεργό μέρος της Εθνικής ομάδας».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής παράλληλα έθεσε οριστικά εκτός Εθνικής και τον Τσακαλίδη: «Είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν μπορούσα να αδικήσω τους υπόλοιπους, γι' αυτό και ίσως του χρόνου να τον χρησιμοποιήσουμε, αν έχει λιγότερα προβλήματα».

Η Εθνική μας θα μεταβεί στην Ισπανία όπου θα μετέχει σε τουρνουά στη Μαδρίτη, στο οποίο θα συμμετάσχουν ακόμη η Ισπανία, η Λιθουανία και η Αργεντινή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ