Κυριακή 1 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΕΡΓΙΑ Σε 349.000 ανήλθαν τη βδομάδα μέχρι τις 10 Ιούλη οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ έναντι 309.000 - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - στο αμέσως προηγούμενο εφταήμερο. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ Κατά 2,7% μειώθηκαν σε μηνιαία βάση το Μάιο οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, ενώ η αρχική μέτρηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας έκανε λόγο για πτώση κατά 1,5%. Τον Απρίλη οι εν λόγω πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 1,8% έναντι του Μάρτη. «Κινητήριος μοχλός της γερμανικής οικονομίας παραμένει η ζήτηση από το εξωτερικό, ενώ η ζήτηση στο εσωτερικό της χώρας εξακολουθεί να είναι αναιμική», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Οτμαρ Λανγκ, οικονομολόγος της Deutsche Bank.

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΑ Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ανόδου των επιτοκίων, λόγω πληθωρισμού ούτε και δικαιολογούνται απόψεις «κινδυνολογίας» για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζει ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, Πέδρο Σόλμπες. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Κεντρική Τράπεζα είχε κάθε λόγο να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά συνέστησε εγρήγορση για τον πληθωρισμό.

TO ΠΟΣΟ των 2,3 δισ. στερλινών (4,26 δισ. δολάρια) πρόκειται να επιστρέψει στους επενδυτές η Marks & Spencer, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει στην πώληση του τμήματος χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο των προσπαθειών του βρετανικού ομίλου λιανικής να αποκρούσει την προσφορά εξαγοράς, ύψους 9,1 δισ. στερλινών, του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ