Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Διπλό... χτύπημα

Συνέχισε με διπλό «χτύπημα» η ΑΕΚ προερχόμενο από την Πορτογαλία. Οι ιθύνοντες της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ απέκτησαν υπό τη μορφή δανεισμού, δύο παίκτες από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο, όπου ο ένας εξ αυτών μάλιστα ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Champions League. Η αθηναϊκή ομάδα απέκτησε τον Βραζιλιάνο μέσο Πάουλο Ασουνσάο και τον Πορτογάλο Μπρούνο Αλβες.

Ο πρώτος είναι 24 χρονών, γεννημένος στις 25 Γενάρη του 1980, έχει ύφος 1.73 εκ. και ζυγίζει 72 κιλά, ενώ αγωνίζεται ως μέσος. Πήγε στους «δράκους» για πρώτη φορά το 2000. Από το 2001 μέχρι το 2002, για δυο ποδοσφαιρικές σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Παλμέιρας, στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Νασιονάλ για μια σεζόν, συνολικά είχε 50 συμμετοχές και σκόραρε δυο φορές. Επέστρεψε στους πρωταθλητές Πορτογαλίας, όπου ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης Λουίτζι Ντελ Νέρι αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό.

Οσον αφορά τον Αλβες είναι 22 χρονών, γεννημένος στις 27 Νοέμβρη του 1981, έχει ύψος 1.89 εκ. και ζυγίζει 82 κιλά, είναι 29 φορές διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του, ενώ ανήκει στην Ολυμπιακή ομάδα που θα έρθει στην Αθήνα. Ανήκει στην Πόρτο από το 2001, πέρυσι έπαιξε στην Γκιμαράες ενώ το 2002-03 αγωνίστηκε στη Φαρένσε. Αμφότεροι οι παίκτες αποτελούν προσωπική επιλογή του τεχνικού του συλλόγου Φερνάντο Σάντος.

Στο μεταξύ, θα παραμείνει στις τάξεις της ΑΕΚ ο Ηλίας Σολάκης, ενώ επιστρέφει από τη Λεμεσό ο Σίμος Κρασσάς για να ενταχθεί στις προπονήσεις της «Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ