Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στα 37,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου

Λιγότερα κέρδη εμφανίζει στο α' εξάμηνο του 2004 ο Ομιλος της Εμπορικής Τράπεζας. Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει κυρίως με τη διαφορετική λογιστική απεικόνιση των οικονομικών μεγεθών από τη νέα διοίκηση.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό, τα προ φόρων κέρδη έφτασαν 37,4 εκατ. ευρώ (από 56,2 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2003). Μειώθηκαν δηλαδή κατά 33,4%. Η διοίκηση της τράπεζας κάνει λόγο για «αυξημένα λειτουργικά έξοδα» (για δαπάνες προσωπικού), τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, «περιλαμβάνουν πρόβλεψη 23,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του ασφαλιστικού Ταμείου (ΤΕΑΠΕΤΕ)».

Είναι φανερό, δηλαδή, ότι βαφτίζουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους σαν «έλλειμμα» του ασφαλιστικού ταμείου. Ενόψει της εφαρμογής των λεγόμενων Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΔΛΠ) ανακοίνωσαν ότι στο τέλος της τρέχουσας χρήσης τα ίδια κεφάλαια θα μειωθούν κατά 150 εκατ. ευρώ (συμμετοχές σε μη συνδεδεμένες επιχειρήσεις, μείωση άυλων παγίων κ.ά.). Αντίθετα θα αυξηθούν κατά 200 εκατ. ευρώ από την απεικόνιση της ακίνητης περιουσίας στις πραγματικές (εμπορικές) τιμές. Στο α' εξάμηνο του 2004 τα καθαρά έσοδα από τόκους εμφανίζουν αύξηση 8% (στα 318,5 εκατ. ευρώ), ενώ τα έσοδα από προμήθειες έμειναν στα περσινά επίπεδα (77,1 εκατ. ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ