Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολα για το λαό στο σοσιαλισμό

Το 1949, στις 30 του Αυγούστου, με την ήττα του ΔΣΕ στο Γράμμο, υποχωρήσαμε στην Αλβανία. Μετά βρεθήκαμε στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που μας περιέθαλψαν, μας έδωσαν σπίτια και δουλιά βοηθώντας μας, ως αγρότες, να μάθουμε. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα πανεπιστήμιά τους με βοήθεια. Η Σοβιετική Ενωση είχε όλα τα αγαθά, ίσα δικαιώματα, ούτε ένας άνεργος. Δεν υπήρχε εκμετάλλευση. Υπήρχε μια εθνική σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες. Με ένα μεροκάματο πληρώναμε όλα τα έξοδα και ζούσαμε ανθρώπινα. Περίθαλψη δωρεάν, παιδικοί σταθμοί δωρεάν, φάρμακα δωρεάν κλπ.

Η Σ.Ε. ήτανε πρώτη δύναμη στον κόσμο. Ο καπιταλισμός την έτρεμε. Εχουμε παραδείγματα ότι βοήθησε πολλές χώρες, όπως Κίνα, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Βιετνάμ, Κούβα, Κορέα, Αφγανιστάν κλπ. Ο Σοβιετικός Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος κοσμοναύτης που πέταξε στο Διάστημα. Εφτιαξαν «στάντσια» για να πάνε στην Αφροδίτη κλπ. Ομως, όταν ανέλαβε ο Γκορμπατσόφ την εξουσία, πρόδωσε, σαν πράκτορας των Αμερικάνων, την πατρίδα του.

Αυτοί που πίστεψαν τον Γκορμπατσόφ, ο οποίος κατάγγελνε το ηρωικό παρελθόν της Σ.Ε., και την περεστρόικά του έκαναν ζημιά. Πολύ περισσότερο που κατηγόρησαν το ΚΚΕ και το παρελθόν για τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες. Είμαι μέλος του ΚΚΕ από το 1947 και με δίκασαν σε θάνατο και μου αφαίρεσαν και την ιθαγένειά μου, έκαψαν το σπίτι μου. Ομως, την ιστορία τη γράφουν οι αγωνιστές λαοί και όχι οι προσωρινοί «νικητές».

ΚΟΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ Επαναπατρισμένος πολιτικός πρόσφυγας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ