Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για φωνές, χορωδία, ορχήστρα

Διευθύνοντας ο ίδιος την 45μελή ορχήστρα «Παλίντονο Αρμονία» ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει, στο Ηρώδειο, αύριο, συνθέσεις του, πλαισιωμένος από μια πλειάδα καλλιτεχνών όπως ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μάνος Ξυδούς, η Βασιλική Λαβίνα, η μέτζο σοπράνο Σοφία Μιχαηλίδη και ο Κούλης Θεοδώρου, γνωστός για την ερμηνεία ορατορίων με θέμα την Κύπρο. Συμπράττει το 20μελές συγκρότημα του «Χοροθεάτρου Ροές» της Σοφίας Σπυράτου και η χορωδία της ΔΕΗ «Οι Αρχιτραγουδιστές» υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Παπαθανασίου.

Τα έργα που ερμηνεύονται είναι: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη». Συνθέσεις του δημιουργού πάνω σε ποίηση Σεφέρη, με τραγούδια, χορικά, στάσιμα, διωδίες.

«Who pays the ferryman?», η μουσική από τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά του BBC, που υπήρξε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε όλα της τα μέρη, ενορχηστρωμένη ξανά από τον Γιάννη Μαρκόπουλο για συμφωνική ορχήστρα με τη σύμπραξη ελληνικών μουσικών οργάνων.

Δύο χορικά από τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη και τέσσερα τραγούδια - αποσπάσματα για φωνές, χορωδία και ορχήστρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ