Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστική υποδοχή στο Ολυμπιακό ωράριο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Αγωνιστικά ετοιμάζονται να υποδεχτούν οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης το λεγόμενο Ολυμπιακό ωράριο, που επέβαλαν στους εργαζόμενους η κυβέρνηση και οι μεγαλοϊδιοκτήτες των εμπορικών πολυκαταστημάτων με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη Δευτέρα 9 του Αυγούστου, πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου ωραρίου, στις 9 το βράδυ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, απαιτώντας να μην εφαρμοστεί η διεύρυνση του ωραρίου, που στόχο έχει να πλήξει τα εργασιακά τους δικαιώματα και να αυξήσει τα κέρδη των πολυκαταστημάτων, σε βάρος των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Οπως σημειώνουν οι εμποροϋπάλληλοι, οι αντιδραστικές ρυθμίσεις για το ωράριο αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και σε καμιά περίπτωση δε γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης ταυτίζονται με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων, που βλέπουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν μια καλή αφορμή για να προωθήσουν ακόμα παραπέρα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ημιαπασχόληση και την εντατικοποίηση της δουλιάς στους χώρους εργασίας.

Προκειμένου να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης για την ανάγκη να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα τους, αλλά και για την καλύτερη προπαγάνδιση της κινητοποίησης στον κλάδο, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο, Πέμπτη, στις 11.30 το πρωί στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στις Σέρρες

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα του ωραρίου παραχώρησε χτες και η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης που οργανώνει στο νομό για τις επιπτώσεις σε εργαζόμενους και καταναλωτές από την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Ο Γιάννης Καρακάσης, γραμματέας της ΝΕ Σερρών του Κόμματος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ είχε από την αρχή προειδοποιήσει τους εργαζόμενους στο εμπόριο και το λαό για τους στόχους της επίθεσης που εξαπέλυαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τώρα η ΝΔ, με τις πλάτες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και στην ΟΙΥΕ.

Το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να παλέψουν από κοινού οι εργαζόμενοι, οι μικροέμπορες και οι επαγγελματίες για ανθρώπινα ωράρια σε 7ωρη-35ωρη-5ήμερη βάση και σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απαιτώντας να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις που ανατρέπουν το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις παράλληλα με την κατάργηση του ωρομισθίου και όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Να διεκδικήσουν ακόμα να μην υπάρξει καμία απελευθέρωση του ωραρίου με οποιαδήποτε δικαιολογία, να οριοθετηθεί η ώρα έναρξης και λήξης για τη λειτουργία όλων υποχρεωτικά των επιχειρήσεων και να κατοχυρωθεί νομοθετικά η κυριακάτικη αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ