Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζεται η έκδοση πιστοποιητικών διαφάνειας

Συνεχίζεται η έκδοση πιστοποιητικών διαφάνειας από το Κλιμάκιο Διαφάνειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σε εταιρίες που προκειμένου να αναλάβουν δημόσια έργα αποδεικνύουν ότι δεν είναι μέτοχοι και σε ΜΜΕ. Ετσι, κατά πλειοψηφία - μειοψήφησαν τρία μέλη - δόθηκε την περασμένη βδομάδα πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρία «Θεμελιοδομή» του Ομίλου Βαρδινογιάννη παρότι τα στοιχεία των δύο «φυσικών» προσώπων από την Κύπρο, βρέθηκαν μετά από... πέντε σειρές μετόχων.

Οπως μάλιστα, είπε και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δ. Χαραλάμπης, επειδή τα δύο αυτά «φυσικά πρόσωπα» είναι κάτοικοι άλλου κράτους, μόνο κατόπιν δικαστικής απόφασης θα έπρεπε να καταθέσουν το πόθεν έσχες.

Χτες μάλιστα, το Κλιμάκιο Διαφάνειας εξέδωσε άλλα δύο νέα πιστοποιητικά διαφάνειας, τα οποία προστίθενται στα 2.374 που ήδη εκδόθηκαν από την 1η Γενάρη μέχρι και τις 23 Ιούλη. Πρόκειται, για την εταιρία Πληροφορικής «Greek Geeks», στην οποία αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Αθηναίων και την ιδιωτική εταιρία «Solid Communications», του Στ. Λεούση.

«Τέλος» διαμάχης ΕΡΤ - «ΚΑΝΑΛΙΟΥ 10»

Επίσης, ένα «τέλος» στη διαμάχη, που έχει ξεσπάσει μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΑΝΑΛΙ 10», του Γιώργου Τράγκα και της ΕΡΤ, επιχείρησε να βάλει χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Υπενθυμίζεται, ότι ο Γ. Τράγκας ισχυρίζεται πως η ΕΡΤ κάνει παρεμβολές στο δικό του κανάλι, δηλαδή στο «ΚΑΝΑΛΙ 10».

Ετσι, χτες μετά από έγγραφη εισήγηση του Ν. Αγγελή - Ειδικός Επιστήμονας - Νομικός του ΕΣΡ - η Ολομέλεια του ΕΣΡ μετά από διάσκεψη κατέληξε με δεδομένο το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά κυρίως ενόψει της «υπό εξέλιξη διαδικασίας αδειοδότησης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας και της εφαρμογής κατά την αδειοδότηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Μεταφορών και Τύπου με την οποία διαμορφώθηκε ο Χάρτης Συχνοτήτων, που καθορίζει ότι ο επίδικος δίαυλος 55 θα παραχωρηθεί σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, που θα λάβει άδεια λειτουργίας εθνικής εμβέλειας, με θέση εκπομπής την Αίγινα». Ετσι, θεωρεί ότι για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δε δημιουργεί προβλήματα η συνύπαρξη τόσο του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΑΝΑΛΙ 10» από τον Υμηττό, όσο και της ΕΡΤ από την Πάρνηθα, με ισχύ και κατεύθυνση εκπομπής, εφόσον δε, περιορίζουν στο ελάχιστο αμοιβαίες παρεμβολές.

Χτες είχαν κληθεί σε ακρόαση οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των εταιριών που έχουν σχέση με το «Πόρτο Καρράς». Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι (Κούγιας - Μυλωνόπουλους), οι οποίοι έχουν καταθέσει και σχετικό υπόμνημα, ανέφεραν στο ΕΣΡ ότι οι αναφορές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή του «Ζούγκλα» στην υπόθεση Πάχτα και στην υπόθεση «Πόρτο Καρράς» του Α. Στέγκου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι στην εκπομπή αναφέρθηκαν μια σειρά από κατηγορίες οι οποίες δεν ευσταθούν νομικά. Το ΕΣΡ ζήτησε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER να απαντήσει στο υπόμνημα αυτό που κατατέθηκε. Η απόφαση του ΕΣΡ για τη «διαμάχη» αυτή θα παρθεί στις 31 Αυγούστου, χωρίς να υπάρξει άλλη ακρόαση.

Επίσης, το ΕΣΡ επέβαλε σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, για αλλαγή σήμανσης στην εκπομπή της Νανάς Παλαϊτσάκη «Εχω θέμα», όταν θα προβάλλονται σοβαρά θέματα όπως αυτό της κακοποίησης ανηλίκων. Η σύσταση επιβλήθηκε γιατί στην εκπομπή παρουσιάστηκε ρεπορτάζ για την κακοποίηση ανηλίκων με μια τάση εμπορευματοποίησης του προβλήματος, δραματοποίησης των γεγονότων αλλά και εκμετάλλευσης.

Να σημειωθεί ότι νέα συνεδρίαση του ΕΣΡ θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ