Παρασκευή 6 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΠΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΦΩΤ.

Ο σύντροφος ΚΟΚΚΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ πέθανε στις 20-7-2003 σε ηλικία 62 ετών. Ο πατέρας του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αγώνα. Δραστήριο κομματικό μέλος, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Τα τελευταία χρόνια αν και είχε σοβαρά προβλήματα υγείας δεν έλειψε από τις μικρές και μεγάλες μάχες του Κόμματος. Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Αιανής Κοζάνης προσφέρουν στη ΝΕ Κοζάνης 70 ευρώ.

* * *

ΦΩΤ. 2

Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΠΑΝΟΣ, από το Σερνικάκι Φωκίδας, ήταν ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή. Μαζί με άλλα τέσσερα παλικάρια, τους κύκλωσαν Γερμανοί και συνεργάτες τους και τους σκότωσαν στη θέση Βαμβακιά, έξω από το χωριό τους, τον Αύγουστο του 1944.

Ο ΗΛΙΑΣ Ευσταθίου ΛΥΤΡΑΣ, από το Σερνικάκι και αυτός και ΕΠΟΝίτης, τον Αύγουστο του 1944, προδομένος από συνεργάτες των Γερμανών, τους κύκλωσαν Γερμανοί και σκοτώθηκε μαζί με άλλους ΕΠΟΝίτες, στη θέση Βαμβακιά.

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΑΚΗΣ του Γεωργίου, από το Σερνικάκι, ΕΠΟΝίτης, σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1944 στη Βαμβακιά, μαζί με τους άλλους πατριώτες.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΙΝΤΑΒΗΣ, από το Σερνικάκι Φωκίδας, μέλος του ΚΚΕ, ήταν από τους τέσσερις αγωνιστές που σκοτώθηκαν στη Βαμβακιά, τον Αύγουστο του 1944.

ΦΩΤ. 3

Ο ΠΑΝΑΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ (φωτό), ΕΠΟΝίτης από το Σερνικάκι, μετά την Απελευθέρωση, ενώ φοιτούσε στη Νομική Σχολή της Αθήνας, αναγκάστηκε, μέσα στο κύμα της τρομοκρατίας που είχε εξαπλωθεί στη χώρα, αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ, στα τμήματα του Διαμαντή. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία και στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, σπούδασε και αναδείχτηκε σε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
Στη μνήμη τους η Βαγγελιώ Λύτρα, από το Σερνικάκι Φωκίδας, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» πλ. Βάθης, 30 ευρώ.


Κοκκώνας Δημήτρης
Κοκκώνας Δημήτρης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ