Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενας... «Σαντινίστας» στα Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα «ανηφορίζει» το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» με το έργο «Νικαράγουα: περιστατικό 315» του Χουλιάν Εχέα Μαρτίνεθ, για να δώσει σήμερα μία παράσταση στις 9.30 μμ, στην πλατεία Ανω Λουσών του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Σουδενά».

Το έργο στηρίζεται σε μαρτυρία ενός Σαντινίστα, που έζησε μια απάνθρωπη εμπειρία στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη Νικαράγουα, εξαιτίας της οποίας έχασε την ταυτότητά του και ουσιαστικά μεταμορφώθηκε σε τρομαγμένο και επικίνδυνο «ζώο». Ο ήρωας της ιστορίας αυτής, που χαρακτηρίστηκε «ψυχασθενής λόγω πολέμου», βρέθηκε σ' ένα πρόγραμμα αποκατάστασης τραυματιών πολέμου, που οργάνωσε το Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Αγωνιστών. Η σκηνοθεσία είναι της Μάνιας Παπαδημητρίου, ενώ το ρόλο ερμηνεύει ο Μανώλης Μαυροματάκης.

H παράσταση «συνοδεύει», ουσιαστικά, την εκδήλωση που διοργανώνει αύριο η ΠΕΑΕΑ Καλαβρύτων, ο εκπολιτιστικός σύλλογος Ανω Λουσών «Τα Σουδενά» και το Τοπικό Συμβούλιο του ΔΔ Ανω Λουσών του Δ. Καλαβρύτων, στα Ανω Σουδενά (Ανω Λουσοί), στις 11.30 π.μ., προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ