Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αριστείδης Μητρογώγος
Αριστείδης Μητρογώγος
Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΒΑΓΓΕΛΗ μου ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ προσφέρω 1.500 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνιζόταν ως το τέλος της ζωής του.

Η γυναίκα του Αμαλία Νιοχωρίτη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1942, ο οποίος για την αντιστασιακή δράση του πέρασε 19 χρόνια στις φυλακές και πέθανε κομμουνιστής, προσφέρω στην ΚΟ Ιθάκης 50 ευρώ.

Η αδελφή του Ασήμω

* * *

Στις 6 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα και παππού ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ η οικογένειά τους προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαγανά Ζακύνθου.

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΗΡΥΚΟΥ, ο Νίκος Γουλοσπύρος προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου - Μπουρναζίου του Περιστερίου του ΚΚΕ

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών στις 3 Αυγούστου 1944 από τους «Πουλικούς» σε ηλικία 25 χρόνων, προσφέρω 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ιωακείμ Ζαρμακούπης

* * *

Φωτ.

Στις 8 Αυγούστου κλείνουν 27 χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Π. ΜΗΤΡΟΓΩΓΟ, θύμα της χούντας, ο οποίος αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ από τα φοιτητικά χρόνια του.

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Η γυναίκα του Μάγδα

Τα παιδιά του Παναγιώτης και Αστέριος

* * *

Φωτ.

Ο λαμπρός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, άξιος μαχητής του ΔΣΕ και των μετέπειτα αγώνων του λαϊκού κινήματος, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1920 στην Αθήνα. Μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη. Δούλεψε σε εργοστάσια στον Πειραιά. Εκεί οι πρωτοπόροι εργάτες τον βοήθησαν να διαμορφώσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό του, να γίνει μέλος της ΟΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ και ανέπτυξε αξιόλογη δράση. Μετά την Απελευθέρωση διώχτηκε άγρια και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ και τραυματίστηκε πολλές φορές. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ πέρασε στην παρανομία. Το 1954 πιάστηκε και δικάστηκε σε θάνατο μια φορά στα Γιάννενα και μία στην Αθήνα. Στα κρατητήρια και στις φυλακές βασανίστηκε απάνθρωπα. Του έβγαλαν με τανάλια μέχρι και τα νύχια από τα πόδια του. Συνολικά δικάστηκε σε 140 χρόνια φυλακή. Κρατήθηκε 15 χρόνια, το μεγαλύτερο διάστημα σε αυστηρή απομόνωση.

Αποφυλακίστηκε στα τέλη του 1973. Μετά τη μεταπολίτευση συνέχισε τον αγώνα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Παράλληλα ανέπτυξε πλούσια συγγραφική δουλιά. Εχει πολλά ανέκδοτα βιβλία. Πέθανε στις 31 Μάη 2004.

Στη μνήμη του η Βικτόρια και ο Δήμος Βότσικας προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΤΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΤΑΣ
* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σαλαμίνας.

Ειρήνη Σεβαστόπουλου

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 8 Αυγούστου, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μας ΦΩΝΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ, ένθερμου οπαδού του ΚΚΕ και τακτικού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αρτας.

Κώστας και Χρήστος Κωνσταντής

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ, οπαδού του ΚΚΕ από τις Οινούσσες Χίου, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Οινουσσών, για να συνεχίσει τους αγώνες του για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του, 20 ευρώ.

Λάκιας Χαρ. Κακκαβάς

* * *

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΩΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ (καπετάν Παύλου) και του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ, η αδελφή τους Ασπασία Κοντογιώργη πρόσφερε στη ΝΕ Λευκάδας 30 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ (Μάστορα) από τους Τσουκαλάδες Λευκάδας, ο οποίος υπήρξε σταθερός και αταλάντευτος κομμουνιστής, οι Ντίνα και Γιώργος Σταματέλος και Νίκος και Γιάννα Σταματέλου, προσφέρουν στη ΝΕ Λευκάδας 70 ευρώ.

Βαγγέλης Νιοχωρίτης
Βαγγέλης Νιοχωρίτης
* * *

Στις 15 Ιούλη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΕΥΤΥΧΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1925, στον Πειραιά, με ενεργή δράση στην Κατοχή, στο Δημοκρατικό Στρατό, καθώς και στην 7ετή χούντα. Μέσα από τις γραμμές του τιμημένου Κόμματός μας.

Στη μνήμη του, ο γιος του Μάκης Ευτυχίδης και η οικογένειά του, προσφέρουν 100 ευρώ στην Αχτιδική Επιτροπή των Δυτικών Συνοικιών Πειραιά του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας στα δεκαοκτώ του χρόνια ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΤΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στην ΚΝΕ Καισαριανής, της οποίας ήταν μέλος.

Οι γονείς του: Δήμος και Πόπη. Οι αδερφές του: Ελένη και Κατερίνα. Η γιαγιά του: Ελένη Αποστόλου.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών του ΔΣΕ και της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΛΕΔΑ από τη Σκύδρα Πέλλας και ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΟΥΛΤΖΗ από το Γαλάτσι, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδελφίας - Ν. Χαλκηδόνας.

Λύσανδρος Ταμουρίδης

***

Στη μνήμη των γονιών μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ, της αδελφής μου ΡΙΤΣΑΣ και του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Μαρίνα Ζαφειρίου

***

Στις 4 Αυγούστου 1971, ύστερα από ατύχημα, έφυγε από κοντά μας το αγαπημένο μας παιδί ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ.

Στη μνήμη του και με τη συμπλήρωση 33 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ και την αγαπημένη μας εφημερίδα «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Μαγνησίας, το ποσό των 40 ευρώ.

Οι γονείς του: Αλέκος και Ναυσικά Καρακίτη.

* * *

Φωτ.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 25 Ιούλη 2004 ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε τη χρονιά που η ανθρωπότητα συγκλονίστηκε από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση και μεγάλωσε στο Βόλο σε μια εποχή με ισχυρό λαϊκό κίνημα. Γρήγορα συνειδητοποίησε την ανάγκη της ταξικής πάλης. Το 1934 οργανώνεται στην ΟΚΝΕ, πέφτει στην αντίληψη της Μεταξικής δικτατορίας και διώκεται. Υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του στον πειθαρχικό ουλαμό Καλπακίου. Ανταρτοεπονίτης στην Κατοχή, πολεμάει ενάντια στους κατακτητές και το 1945 αναλαμβάνει καθοδηγητική θέση στο ΚΚΕ. Συλλαμβάνεται και εξορίζεται στη Γυάρο. Οταν αφέθηκε ελεύθερος εντάχθηκε στην ΕΔΑ. Εμπειρος συνδικαλιστής από τότε που δούλευε στην καπνοβιομηχανία Ματσάγκου, αναλαμβάνει υπεύθυνες θέσεις στην οργάνωση του εργατικού κινήματος.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Η χούντα τον εξορίζει στη Λέρο και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το τέλος του 1972 στην περιοχή της Κάτω Τούμπας έως ότου κλονίζεται η υγεία του.

Καλός οικογενειάρχης, άξιος αγωνιστής, φεύγει από τη ζωή με ακλόνητη την πίστη του στα ιδανικά του κομμουνισμού.

Τιμώντας τη μνήμη του οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Αγιου Φανουρίου, στην οποία ανήκε, προσφέρουν στο ΚΚΕ 60 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ (Κωτσάρα δασκάλου) η σύζυγός του Ελευθερία Μιχαλακάκου προσφέρει 100 ευρώ στον καθημερινό σύντροφό του, το «Ριζοσπάστη».

* * *

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ημέρα που έφυγε ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, αρχιτέκτονας, αναστηλωτής του Ερεχθείου, κομμουνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια στο Πολυτεχνείο.

Στη μνήμη του προσφέρω στην ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας 50 ευρώ, στο Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης Ν.Φ. - Ν.Χ. 30 ευρώ, στο ΕΣΥΝ 50 ευρώ. Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου Κομοτηνής, γενέτειρα του συντρόφου μου Νίκου Παπανικολάου, προσφέρω 200 ευρώ.

Η μητέρα του Νίτσα Παπανικολάου.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου παιδιού μου ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΤΣΛΙΩΤΑΚΗ, που στις 4 Αυγούστου έκλεισε 8 χρόνια που έφυγε από κοντά μας, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Η μητέρα του

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας και συντρόφισσας ΑΝΝΑΣ ΦΥΛΑΚΤΟΥ, η αδερφή της Γαλάτεια και ο γαμπρός της Ηλίας Παπανώτας προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

ΦΩΤ.

Στις 11 Αυγούστου συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ (Μπάρμπα - Μήτσου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, το κόμμα που υπηρέτησε με πάθος μέχρι την τελευταία του στιγμή, η συντρόφισσά του Κατερίνα Αλεποπούλου - Ρογκάκου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Κωνσταντίνος Μιχαλακάκος
Κωνσταντίνος Μιχαλακάκος
* * *

ΦΩΤ.

Στις 17.8.04 κλείνει ένας χρόνος από τότε που έφυγε για πάντα από τη ζωή, αλλά όχι και από την καρδιά μας, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κομμουνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ. Γεννήθηκε το 1929 στο Ροβολιάρι Φθιώτιδας και από νεαρή ηλικία, το 1947, γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες στο Γράμμο και το Βίτσι, τραυματίστηκε 2 φορές σοβαρά και από το 1949 βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Αργότερα παντρεύεται και εγκαθίσταται στη Ρουμανία, έως το 1967 όταν επαναπατρίζεται με την οικογένειά του μέσα στα δύσκολα χρόνια της Χούντας. Ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε ακούραστα και σκληρά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ στο οποίο έμεινε ακλόνητος μέχρι το τέλος της ζωής του. Θα τον θυμούμαστε και πάντα θα είναι κοντά μας.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελευθερία, τα παιδιά του, τα εγγόνια και η νύφη και ο γαμπρός του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Το μνημόσυνο γίνεται σήμερα Κυριακή 8 Αυγούστου, ώρα 10 πμ, στην εκκλησία της Παναγίας (Παναγίτσα) Ν. Ηρακλείου.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΑΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΑΤΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τα παιδιά του Αντώνης και Αννα προσφέρουν στο Κόμμα που αγωνίστηκαν 50 ευρώ για τη συνέχιση των αγώνων του.

Γιάννης Νικολόπουλος
Γιάννης Νικολόπουλος
* * *

Ο Αλέκος Ντάφλος από το Καλπάκι Ηπείρου, μέλος της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ, ευρισκόμενος στην Κεφαλονιά, πρόσφερε 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Αργοστολίου, προς τιμήν όσων αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.


Νίκος Παρθένης
Νίκος Παρθένης

Φυλακτού Αννα
Φυλακτού Αννα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ