Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Παιδιά και... αποπαίδια

Την πολιτική της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» να χωρίσει τους Ολυμπιονίκες σε ...παιδιά και αποπαίδια προκειμένου έτσι να βρει λύση στο θέμα που προέκυψε σχετικά με τη συμπεριφορά των αρμοδίων στα πρόσωπα που κάποτε τίμησαν την Ελλάδα καταγγέλλει με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ΣΕΟ, είναι κάθετα αντίθετος με τη λογική της «ΑΘΗΝΑ 2004» σχετικά με το τι μεταχείριση θα πρέπει να έχουν αθλητές που κάποτε ανέβηκαν στο βάθρο των αγώνων και οι υπόλοιποι που πλασαρίστηκαν στην πρώτη εξάδα (οι οποίοι σημειώνεται ότι και αυτοί φέρνουν τον τίτλο του Ολυμπιονίκη). Παράλληλα, καταγγέλλει την Οργανωτική Επιτροπή για εμπαιγμό από τη στάση που ακολουθεί διοχετεύοντας στα ΜΜΕ «υποτιθέμενες συμφωνίες και δήθεν προνομιακές διαπιστεύσεις οι οποίες κατ' ουσίαν δε μας επιτρέπουν να παρακολουθήσουμε καν τους τελικούς των αγωνισμάτων μας», όπως τονίζεται στην νέα ανακοίνωση.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών επιθυμεί ακόμη να τονίσει ότι τα μέλη του αποτελούν ενιαία ομάδα και σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της ΔΟΕ τόσο οι χρυσοί Ολυμπιονίκες όσο και οι 6οι Ολυμπιονίκες φέρουν τον ίδιο τίτλο. Αρα λοιπόν το είδος διαπίστευσης που προσδοκούμε τιμητικά να μας χορηγηθεί θα πρέπει να είναι το ίδιο για όλους. Οπως επισημάναμε και χθες, δέκα ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ώρα που όλη η Ελλάδα ζει στο ρυθμό των Αγώνων, εξαντλήθηκε κάθε καλοπροαίρετη προσπάθειά μας».

Οι Ολυμπιονίκες αφού καλούν τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, Κ. Καραμανλή, να παρέμβει, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα, δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν τις διαπιστεύσεις που ήδη έχουν χορηγηθεί αφού τις θεωρούν απαράδεκτες και προσβλητικές για τα μέλη του συλλόγου τους.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών σήμερα κιόλας θα επιστρέψει ως απαράδεκτες και προσβλητικές για κάθε Ελληνα Ολυμπιονίκη τις φόρμες διαπίστευσης που εστάλησαν από την Οργανωτική Επιτροπή, δηλώνει δε ότι όλα τα μέλη του θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ