Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δε θα συναντηθεί με τον Ταλάτ ο Κύπριος Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θέματα για να συζητήσει με το λεγόμενο πρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και γι' αυτό δε βλέπει λόγο να συναντηθεί μαζί του.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως αν πρόκειται σε μια συνάντηση με τον Ταλάτ να συζητηθεί η υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων, αυτό ήδη γίνεται, αφού και το θέμα του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και το θέμα των Αγνοουμένων έχουν συζητηθεί και μάλιστα συμφωνηθεί, εδώ και αρκετές βδομάδες.

Είναι ασαφές, είπε, τι θα συζητηθεί σε μια τέτοια συνάντηση, την οποία εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, προβάλλοντας την άποψη ότι θα είναι επωφελής για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Εμείς, τόνισε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ενδιαφερόμαστε για λύση του Κυπριακού και όχι για θέματα που συνιστούν λύση του προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση Αναστασιάδη για συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ταλάτ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε απορία, λέγοντας πώς είναι δυνατό να προτείνεται κάτι τέτοιο, όταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρουσίασε τη δική του συνάντηση ως προσωπικό επίτευγμα.

Αυτοί, κατέληξε, που θέλουν να παρουσιάσουν αναγκαίες αυτές τις επαφές για τα μέτρα, έχουν κάθε δικαίωμα να το πράττουν, αλλά δεν μπορούν να γίνονται παράλληλες διαπραγματεύσεις, έστω και για τα μέτρα.

Στο μεταξύ αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίσκεψη που πραγματοποίησε χτες στην Καρπασία αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, εξέφρασε την ευχή, «να μην ήταν εκδρομικές οι συναντήσεις και οι επισκέψεις» που πραγματοποιεί στα κατεχόμενα ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι το άνοιγμα του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου είναι έργο όλων και όχι αποκλειστικά του ΔΗΣΥ. Ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι η επίσκεψη πολιτικών αξιωματούχων στα Κατεχόμενα, θα πρέπει να γίνεται χωρίς διατυπώσεις.

Ο πρόεδρος του ΑΔΗΚ, Ντίνος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι «το συχνό πήγαινε - έλα πολιτικών ηγετών στα Κατεχόμενα προσδίδει στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναπάντεχη έξωθεν καλή μαρτυρία για διαλλακτικότητα και καλές δήθεν προθέσεις, σε σημείο μάλιστα που να παραδίδει, με Ελληνοκύπριους ηγέτες στο πλευρό του, μαθήματα δημοκρατίας».

Διγλωσσία στο Δημοκρατικό Συναγερμό, σε ότι αφορά τις επαφές στα Κατεχόμενα, απέδωσε ο διαγραφείς από το ΔΗΣΥ βουλευτής Πρόδρομος Προδρόμου. Ο βουλευτής της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας ισχυρίστηκε πως την ώρα που η ηγεσία του Συναγερμού συναντάται στα Κατεχόμενα με πολιτικούς, κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του, απορρίπτουν αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ