Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ «ΔΑΝΕ»
Παρατημένοι στο λιμάνι

Με συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Ακτή Μιαούλη, οι ναυτεργάτες των πλοίων «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», «ΠΑΤΜΟΣ» και «ΡΟΔΟΣ» συνέχισαν και χτες τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις με το αυτονόητο αίτημα να πληρωθούν! Το εταιρικό σχήμα «ΔΑΝΕ - ΑΝΕΚ» στο οποίο ανήκουν τα τρία πλοία, με τη συνενοχή προσωπικά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη, έχει παραβιάσει κάθε ίχνος της νομοθεσίας. Χρωστάει στους ναυτεργάτες μισθούς από τον περασμένο Φλεβάρη, περσινά επιδόματα και τα Δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Επιπλέον, έχει εγκαταλείψει τα «ΠΑΤΜΟΣ» και «ΡΟΔΟΣ» στο μόλο Δραπετσώνας, μαζί με τα πληρώματά τους κόβοντας την τροφοδοσία! Ταυτόχρονα έχει «καταληστεύσει» και το ΝΑΤ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η «ΔΑΝΕ» οφείλει στο Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ) πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ (!) από το 2000. Το ποσό αυτό είναι τα χρήματα που έχει εισπράξει από τους επιβάτες και τα οχήματα και δεν τα έχει αποδώσει.

Οι ναυτεργάτες των τριών πλοίων, οι οποίοι, με τη συμπαράσταση των ταξικών ναυτεργατών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, έχουν ξεκινήσει από τις 25 Ιούνη επίσχεση εργασίας, συγκεντρώθηκαν στην ΠΝΟ. Συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου, εκτός των άλλων, να καταγγείλουν την προκλητική συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας, με την οποία ουσιαστικά τροφοδοτεί την εφοπλιστική ασυδοσία. Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των ναυτεργατών, αποφασίστηκε τελικά σήμερα στις 10 το πρωί να γίνει νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ