Πέμπτη 12 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αγγελική Τζαβέλλα
Αγγελική Τζαβέλλα
Φωτ. 4

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε από Χίτες στις 29 Αυγούστου 1945. Της μητέρας μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1964, της αδελφής μου ΓΙΩΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 26 Μάη 1998. Και της άλλης αδελφής μου ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Τζαβέλλα - ΣΠΗΛΙΩΤΗ, που πέθανε στις 24 Νοέμβρη 2003, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ για να δυναμώσει τη φωνή του.

Γιάννης Τζαβέλλας

* * *

Φωτ.

Ο Γιάννης Τζαβέλλας πρόσφερε ακόμη 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αθήνας, στη μνήμη του φίλου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του.

* * *

Στη μνήμη του Ν. ΚΑΡΔΑΣΗ οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» Πειραιά προσφέρουν 50 ευρώ στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

* * *

«Ο αδελφός μου ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων. Εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ το 1943. Τραυματίστηκε βαριά στη μάχη της Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας στις 6 Αυγούστου 1944. Τα «πέτρινα χρόνια» υπέστη διώξεις και φυλακίσεις.

Πέθανε την 21 Φλεβάρη 1961, σε ηλικία 37 ετών.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΟΥΜΑ από τη Λεπτοκαριά Φιλιατών, του ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΕΤΡΙΤΗ, Ταξίαρχου του ΔΣΕ από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΙΝΟΥ από το Ράικο Ιωαννίνων, δασκάλου μας και Ταγματάρχη του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε στο Γράμμο, του ΑΛΕΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από τα Κούρεντα και του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, που πέθανε το 2003, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 60 ευρώ μέσω της ΚΟΒ «Βουτσαρά».

Γιώτα Τζαβέλλα
Γιώτα Τζαβέλλα
Κατερίνα Αντωνιάδη - Μάντζιου, Εκκλησοχώρι.

* **

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΥΔΑΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 25 ευρώ.

Σταμάτης Σωτηρόπουλος

* * *

Στις 25 Αυγούστου είχες τα γενέθλιά σου παππού ΓΕΡΑΣΙΜΕ ΣΤΑΒΕΡΗ.

Στη μνήμη σου προσφέρω 3 ευρώ στον καθημερινό σου σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

Η Ναυσικά σου

* * *

Στη μνήμη του ήρωα ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, καθώς επίσης στη μνήμη των συγχωριανών του από τη Δάμιζα Αμαλιάδας, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης, ο αντιστασιακός Νίκος Τεφάνης πρόσφερε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας.


Νίκος Τζαβέλλας
Νίκος Τζαβέλλας

Μήτσος Κατσιανάκος
Μήτσος Κατσιανάκος

Μεσσηνία Τζαβέλλα
Μεσσηνία Τζαβέλλα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ