Πέμπτη 12 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πειράματα κλωνοποίησης βλαστοκυττάρων ανθρώπου...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η ερευνητική ομάδα γενετιστών της καθηγήτριας Αλισον Μέρντοχ του Πανεπιστημιακού Κέντρου Γονιμότητας του Νιούκαστλ πήρε χτες - για πρώτη φορά - την άδεια της Βρετανικής Αρχής Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας για τη διενέργεια κλωνοποίησης βλαστοκυττάρων ανθρωπίνων εμβρύων για θεραπευτικούς σκοπούς. Στόχος των πειραμάτων θα είναι η αναζήτηση αποτελεσματικών θεραπειών για το διαβήτη, το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ. H επικεφαλής των ερευνητών, Α. Μέρντοχ, επισήμανε, πάντως, πως τα όποια αποτελέσματα ερευνών δεν αναμένεται να εμφανιστούν πριν το 2009...

Η απόφαση της βρετανικής αρχής προκάλεσε τις αντιδράσεις πολέμιων της κλωνοποίησης βλαστοκυττάρων ανθρωπίνων εμβρύων έστω και για «θεραπευτικούς λόγους». Ενας απ' αυτούς, η Τζούλια Μίλινγκτον, εκπρόσωπος του «Κόμματος Υπέρ της Ζωής», ανακοίνωσε χτες πως ήδη αναζητείται νομική συνδρομή για προσφυγή στα βρετανικά δικαστήρια κατά της άδειας που εξέδωσε χτες η βρετανική Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας.

Το ερευνητικό έργο της καθηγήτριας Μέρντοχ, στο οποίο θα συμμετάσχουν ειδικοί και από το Ιδρυμα Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Κέντρο Για τη Ζωή του Νιούκαστλ.

Η κλωνοποίηση βλαστοκυττάρων ανθρωπίνων εμβρύων για θεραπευτικούς λόγους νομιμοποιήθηκε στη Βρετανία πριν από τρία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ