Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Μουσική
Συναυλιακή Τετάρτη

Ο Ρώσος αρχιμουσικός Αλεξάντερ Βεντέρνικοφ θα διευθύνει τηνΚρατική Ορχήστρα Αθηνών, στη σημερινή συναυλία της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 8.30 μ.μ., στη θέση του Ούγγρου αρχιμουσικού Γιάνος Φυρστ, ο οποίος είχε ένα απρόοπτο πρόβλημα υγείας.

Η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει το έργο του Ντβόρζακ για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα, «Στάμπατ Μάτερ» (Ιστατο η Μήτηρ). Συμμετέχουν οι Ελληνες καλλιτέχνες Τζούλια Σουγλάκου υψίφωνος, Αλεξάνδρα Παπατζιάκου μεσόφωνος, Ζάχος Τερζάκης τενόρος και Δημήτρης Καβράκος βαθύφωνος. Τη διδασκαλία της χορωδίας της ΕΡΤ και της χορωδίας Μακεδονίας έκανε ο διευθυντής των συνόλων Αντώνης Κοντογεωργίου. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ελληνα αρχιμουσικού Ανδρέα Παρίδη. Εισιτήρια διατίθενται από τα ταμεία του ΜΜΑ.

  • Συναυλία του Μάριου Τόκα, όπου θα παρουσιάσει το έργο του «Θεογεννήτωρ Μαρία», διοργανώνει σήμερα στις 9 μ.μ. ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία. Συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία Εξαρχείων - Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» υπό τη διεύθυνση του Θέμη Σερμιέ και η Μεγάλη Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Παγιάτη και με σολίστες τον Μανώλη Μητσιά και τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ