Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» ΟΤΕ
Υπόθεση των εργαζομένων η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

Σε άμεση κινητοποίηση, με συγκεντρώσεις και συνελεύσεις στους χώρους δουλιάς, καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ-ΟΤΕ), προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι με τι τρόπο θα αντιπαλέψουν την πολιτική που προωθούν κυβέρνηση και διοίκηση του Οργανισμού, αμέσως μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μια πολιτική, που, όπως αποκάλυψε ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παν. Βουρλούμης, μιλώντας στους λεγόμενους ξένους επενδυτές, περιλαμβάνει: Μαζικές απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, καθώς και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ (σήμερα το 37% των μετοχών ελέγχεται από το κράτος).

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΕΣΚ-ΟΤΕ, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

  • Μόλις τρεις μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Π. Βουρλούμης ...ανακάλυψε και αυτός την κακοδαιμονία του ΟΤΕ, που είχαν βρει και οι προκάτοχοί του: Τη μονιμότητα και τη ...δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των εργαζομένων, τις εργασιακές σχέσεις, το διπλάσιο του απαιτούμενου αριθμού εργαζομένων και την καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ...ευρυζωνικότητας!!!
  • Ασφαλώς ο (κάθε) κ. Βουρλούμης δε θα μπορούσε να αποδώσει ευθύνες για την κατάσταση στον ΟΤΕ στη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική για τις τηλεπικοινωνίες, στην ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του Οργανισμού, στην εκχώρηση έργου και υπηρεσιών, στις θυγατρικές, στις επιζήμιες «επενδύσεις» στο εξωτερικό, στην απελευθέρωση, στην εύνοια στους ανταγωνιστές του από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, κ.ά.
  • Οι δηλώσεις Βουρλούμη, που είναι συνέχεια της πορείας ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ εδώ και 15 χρόνια και της σταδιακής ανατροπής δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, με τη στήριξη της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ στα συνδικάτα, οδηγούν στη ραγδαία μείωση του προσωπικού, στην ανατροπή των όποιων εργασιακών κεκτημένων έχουν απομείνει (οριστική κατάργηση μονιμότητας, ελαστικά ωράρια, μερική απασχόληση, εντατικοποίηση εργασίας, κατάργηση μισθολογικών και θεσμικών κατακτήσεων κλπ.).

«Η σημερινή πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος δε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει και, πολύ περισσότερο, να αντιπαλέψει αυτή την προοπτική. Τη σιγοντάρει και την προωθεί. Η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει αυτό είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΚ, με την επισήμανση ότι τα στελέχη της παράταξης θα πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια όχι μόνο να αποκαλυφθεί αυτή η πολιτική, αλλά και να αναπτυχθεί το ταξικό, εργατικό κίνημα που θα την αντιπαλέψει και θα την ανατρέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ