Σάββατο 29 Απρίλη 2000 - Κυριακή 30 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Αποκαλυπτικό και διδακτικό

Χρυσόστομος Μπαζής, Ναυαρίνου 20, Μαρούσι. Πώς να μην επαινέσει κανείς το γραπτό της Λιάνας Κανέλλη «Ανέμελος κυνισμός» στον Κυριακάτικο (23/4) «Ρίζο», όπου, με λίγα απλά και κατανοητά λόγια, περιγράφει τη λεγόμενη «νέα τάξη πραγμάτων». Τη σύγχρονη αυτή βάρβαρη και γεμάτη εγκλήματα, δυτική καπιταλιστική κοινωνία, γι' αυτό που έπραξε, αλλά και το σημαντικότερο, γι' αυτά τα οποία στο μέλλον θα κάνει, αν αδρανήσουν οι λαοί!

Αυτό λοιπόν το γραπτό λέει τόσα λίγα και διδάσκει τόσα πολλά! Γνώμη μου είναι, το εν λόγω γραπτό να επαναδημοσιευτεί από τις στήλες του «Ριζοσπάστη». Είναι τόσο αποκαλυπτικό και διδακτικό.

Χωρίς έργα

Γιάννης Σ. Μακρίδης, Καλλιθέα. Στα προγράμματα των κομμάτων προεκλογικά ακούστηκαν πολύ λίγα λόγια για τον τουρισμό και την ανάπτυξή του. Δε θα γίνει κανένα έργο που να βοηθά τον τουρισμό, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στην Αθήνα σε τέσσερα χρόνια; Δε θα βελτιωθεί ούτε ο περιβάλλων χώρος της Ακροπόλεως; Ο Εθνικός Κήπος εγκαταλελειμμένος έχει υποβιβαστεί σ' ένα επαρχιακό άλσος. Ο Αρδηττός είναι κλειστός, κανένα δέντρο δεν έχει φυτευτεί στην πρωτεύουσα, σε Λυκαβηττό, Υμηττό, Τουρκοβούνια. Δε θα γίνει μελέτη και αξιοποίηση πάρκων και μικρών νησίδων πράσινου; Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι στην περιοχή της Αττικής δεν αποδίδει ο τουρισμός και χάνεται κάθε χρόνο εισόδημα και συνάλλαγμα πολλών δισ.; Πώς θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, μέσα στα σκουπίδια και την ασχήμια;

Οι Μανιάτες αγωνιστές

Σπύρος Τσαπατσάρης, φωτορεπόρτερ, Κόκκινος Μύλος, Μενίδι. Θα 'θελα και γω με τη σειρά μου να συμπληρώσω - στο αφιέρωμα που είχε ο «Ριζοσπάστης» για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μάρτη - ότι ο μανιάτικος λαός προσέφερε πάρα πολλά στον απελευθερωτικό μας αγώνα ενάντια στους κατακτητές Τούρκους. Εμπειροι πολεμιστές οι Μανιάτες, πολέμησαν σε πάρα πολλές μάχες που έδωσαν οι Ελληνες σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Πιστεύω πως είναι γνωστό σ' όλους, ότι στα 400 χρόνια σκλαβιάς της Ελλάδας, στη μόνη περιοχή που δεν «πάτησαν το πόδι τους» οι Τούρκοι, ήταν η Μάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ