Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μαρίκα Σακέττα
Μαρίκα Σακέττα
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου μας ΜΗΤΣΟΥ ΣΑΧΙΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος αποτέλεσε για μας φωτεινό παράδειγμα στάσης ζωής και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 60 ευρώ.

Σοφία και Κώστας Μωυσίδης

  • Oι Διαμερισματικοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» προσφέρουν 140 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή Μήτσου Σαχίνη, στελέχους και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες του ΚΚΕ, οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. πρόσφεραν στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 150 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης και αξέχαστης συζύγου μου ΜΑΡΙΚΑΣ ΣΑΚΕΤΤΑ, συντρόφισσας στη ζωή και στους αγώνες, η οποία «έφυγε» για πάντα από κοντά μας πριν από ενάμιση χρόνο, πρόσφερα στην ΚΟΒ Πεύκων Θεσσαλονίκης 50 ευρώ.

Βασίλης Σακέττας

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, διακεκριμένης αρχαιολόγου και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, με συμμετοχή στη Σπουδάζουσα του Πανεπιστημίου και τον παράνομο Τύπο, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών, ΜΑΝΩΛΗ ΣΙΓΑΝΟΥ, γιατρού από το Σκαλάνι και ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ, από το Μάραθο Ηρακλείου Κρήτης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου, 100 ευρώ.

Υπήρξαν στελέχη του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, πιστοί ως το τέλος της ζωής τους. Φυλακίστηκαν επί δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Καταδικάστηκαν σε θάνατο στη διάρκεια του Εμφυλίου. Εκτοπίστηκαν και καταδιώχτηκαν από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.

Νίκος Ζ. Βασιλάκης

Μήτσος Σαχίνης
Μήτσος Σαχίνης
* * *

Στη μνήμη του κουνιάδου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΠΤΗ, δικηγόρου, από τις Καρούτες Φωκίδας, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Παγκρατίου του ΚΚΕ και 20 ευρώ στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ. Και ευχαριστώ τους συντρόφους μου που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας, αλλά και για την προσφορά τους σε αίμα για τον άνθρωπό μας.

Γεώργιος Μπακόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ