Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΗΝΑ 2004
ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στα ημιτελικά «las morenas»

Το αστέρι της Κουβανέζικης ομάδας Φερναντέζ
Το αστέρι της Κουβανέζικης ομάδας Φερναντέζ
Υστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, η Κούβα, οι μαυρούλες (las morenas) της Καραϊβικής κέρδισαν την Ιταλία με 3-2 (25 - 23, 14 - 25, 22-25, 25 - 14, 15 - 12). Τα κορίτσια του Λουίς Φελίπε Καλντερόν μπήκαν δυναμικά και πήραν το πρώτο σετ. Οι Ιταλίδες αντέδρασαν και όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά προηγήθηκαν κιόλας. Από κει και πέρα όμως οι Κουβανές, κυριάρχησαν και με συνεχόμενη αντεπίθεση «σφράγισαν» το εισιτήριο, για τα ημιτελικά. Εκεί την Πέμπτη θ' αντιμετωπίσουν τη Κίνα που (δυσκολότερα, απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ) επικράτησε της Ιαπωνίας, στο ασιατικό ντέρμπι, με 3-0 (25-20, 25-22, 25-20) και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο εκλέκτορας της κουβανικής ομάδας, Λουίς Φελίπε Καλντερόν, δήλωσε: «Παλέψαμε εναντίον μιας πολύ μεγάλης ομάδας και είμαστε χαρούμενοι που προχωρήσαμε. Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε άπειρη ομάδα και χρειαζόμαστε δουλιά. Δε με ενόχλησε που έλεγαν ότι η Ιταλία είναι το φαβορί. Αυτό είναι ένα κίνητρο που σε κάνει να βελτιώνεσαι και να προσπαθείς. Ο αγώνας με την Κίνα θα είναι δύσκολος, αλλά θα προετοιμαστούμε καλά».

Από την πλευρά της, το «αστέρι» της Κούβας, η εκπληκτική 18χρονη, Νάνσι Καρίγιο, τόνισε: «Είχαμε ένα πολύ δυνατό ματς, από τα πιο δυνατά που δώσαμε έως τώρα. Στο 1ο σετ πήγαμε καλά αλλά στο 2ο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ισως, επειδή θέλαμε πολύ να νικήσουμε. Εναντίον της Κίνας θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα. Θα παλέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, όπως κάνουμε πάντα εμείς οι Κουβανοί». Μαθήματα αθλητικής (και όχι μόνο) παιδείας, από τον Ιταλό εκλέκτορα, Μάρκο Μπονίτα: «Είμαστε λυπημένοι για την ήττα αλλά οφείλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην Κούβα. Εγινε ένα μεγάλο ματς. Υστερα από τις νίκες της εναντίον της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιταλίας, η Κούβα βρίσκεται δίκαια στα ημιτελικά. Απόψε, όμως, δεν ήταν τόσο μια νίκη της Κούβας, όσο μια δική μας ήττα. Η Κούβα βαδίζει δίκαια για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι αλλά αυτά συμβαίνουν».

Πολύ εύκολα η Ρωσία κέρδισε την Κορέα με το ίδιο σκορ (25-17, 25-15, 25-22). Ενώ ο αγώνας της Βραζιλίας με τις ΗΠΑ ανέδειξε νικήτρια τη Βραζιλία σε ένα συναρπαστικό ματς που έλειξε 3-2 στο τάιμπρεικ με 15-6. Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία επίσης την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ