Κυριακή 29 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Γύρνα σπίτι σου δολοφόνε Πάουελ»!

Δυναμική κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ με κρέμασμα γιγαντοπανό στην Ακρόπολη

«ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ: Στη Νατζάφ σφάζουν αμάχους,

στην Παλαιστίνη χτίζουν τείχος

PAWEL KILLER GO HOME»

Ενα γιγάντιο πανό με την υπογραφή του ΚΚΕ απλώθηκε χτες τα χαράματα στο Βράχο της Ακρόπολης, στη νοτιοδυτική πλευρά του Παρθενώνα. Τόσο μεγάλο που να είναι ορατό ως και κάτω απ' το λιμάνι, ειδικά από τα ψηλά πατώματα του υπερ-κρουαζιερόπλοιου «Κουίν Μέρι 2», όπου και διαμένει η αμερικανική αντιπροσωπεία.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί το ένα μετά το άλλο τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν την είδηση για τη δυναμική ενέργεια των δυνάμεων του ΚΚΕ στην Ακρόπολη, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την απορία για το πώς συνέβη αυτό σε μια πόλη που κυριολεκτικά θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης, με δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες, ελικόπτερα και το διαβόητο «Ζέπελιν».

Την ίδια ώρα γύρω από την Ακρόπολη, εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ άρχισαν να μοιράζουν δίγλωσση ανακοίνωση, στην οποία ανάμεσα στα άλλα σημειωνόταν: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις κουρέλιασαν και τη λεγόμενη ολυμπιακή εκεχειρία. Στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ σφαγιάζουν τους λαούς. Αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό η παρουσία του Κόλιν Πάουελ στην Ελλάδα. Πρέπει να νιώσει ο υπουργός των πολέμων ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη για τους λαούς».

Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με ευμενή σχόλια από τους τουρίστες που έφταναν για επίσκεψη στο χώρο από τις 8.30 το πρωί. Η κυβέρνηση επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση κλείνοντας τις πύλες και οι φύλακες ανακοίνωναν πως αυτό γίνεται γιατί δήθεν υπάρχει κατάληψη του χώρου. Οι διαδηλωτές έκαναν καθαρό στους επισκέπτες ότι η Ακρόπολη είναι ανοιχτή στον καθένα και επαναλάμβαναν το σημείο της προκήρυξης που εκφράζει την αντίθεση στην πολιτική των ΗΠΑ, που είναι ανεπιθύμητη για τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ