Κυριακή 29 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΟΛΙΝ ΠΑΟΥΕΛ
«Απέφυγε» την επίσκεψη στην Αθήνα

Το «βαρύ κλίμα» της Αθήνας φαίνεται να ήταν ο λόγος που οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ να αναβάλει την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του. Επισήμως, τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προβάλλουν ως λόγο της αναβολής το «φόρτο εργασίας».

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, ο Κ. Πάουελ επικαλείται, για την αναβολή, τα προβλήματα στη Νατζάφ και το Σουδάν. Ωστόσο, σημειώνεται ότι και τα δύο προβλήματα ήταν σε πολύ μεγαλύτερη όξυνση, όταν ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Πάουελ στην Αθήνα, παρά τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αναβολή της.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης συσχετίζουν πάντως την αναβολή της επίσκεψης Πάουελ με τις διαδηλώσεις που προγραμματίστηκαν στην Αθήνα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ. Ο φόβος, επίσης, κάποιων αντιαμερικανικών εκδηλώσεων στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία θα παρακολουθούσε ο Πάουελ, φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στην τελική του απόφαση.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη.

Στην επιστολή του, ο Πάουελ συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και προσδιορίζει την ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα τον Οκτώβρη: Ευρωτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, Ιράκ, τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ