Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ
Κρατούν «ομήρους» 141 εργαζόμενους

«Στον αέρα» βρίσκονται 141 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τεχνικό προσωπικό του Δήμου Χαλκιδαίων. Το ΑΣΕΠ επέστρεψε, χωρίς να εξετάσει, τους φακέλους τους, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε υπογράψει ένα μέλος της Τριμελούς Επιτροπής, που είχε συγκροτηθεί στο Δήμο και συγκεκριμένα η Σοφία Μπασούκου - Νίτη, διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ετσι, οι εργαζόμενοι, παρότι εργάζονται στο Δήμο εδώ και 6 μήνες, δεν έχουν υπογράψει καμία σύμβαση εργασίας, δε γνωρίζουν το καθεστώς εργασίας τους. Από την άλλη, η δημοτική αρχή και ο (προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ) δήμαρχος, Δ. Αναγνωστάκης, με τη συναίνεση της νεοδημοκρατικής αντιπολίτευσης και τον επικεφαλής της Χαρ. Μανιάτη (νυν περιφερειάρχης Αττικής), που έχουν και την κύρια ευθύνη γι' αυτήν την αρνητική εξέλιξη, κρατάνε τους εργαζόμενους σε κατάσταση ομηρίας και συνεχούς εμπαιγμού.

Κανονικά, η διαδικασία πρόσληψης των 141 εργαζομένων θα έπρεπε να είχε λήξει εδώ και μήνες. Ομως, κατά τη διαδικασία υλοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αριθμ. 281/03 και 282/03 της 29/9/2003, «για την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα και πρόσληψη προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων», η Σοφία Μπασούκου - Νίτη διαπίστωσε διάφορες παραλείψεις και παρανομίες στον έλεγχο αιτήσεων, που, κατά την άποψή της, συνιστούσαν παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί προσλήψεων και δεν υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα προς το ΑΣΕΠ. Παράλληλα, τις συγκεκριμένες καταγγελίες της γνωστοποίησε στον δήμαρχο Χαλκίδας και στο ΑΣΕΠ.

Παρ' όλα αυτά, οι διαδικασίες προχώρησαν και χωρίς την υπογραφή του ενός μέλους της επιτροπής, οι φάκελοι στάλθηκαν στο ΑΣΕΠ, το οποίο μετά από τρεις μήνες επέστρεψε τους φακέλους.

Οι εργαζόμενοι, όμως, βρίσκονται ξεκρέμαστοι, ανασφαλείς και ανήσυχοι για τα παραπέρα, ενώ το σωματείο «αγρόν αγοράζει». Προκειμένου δε να συμβάλει και αυτό στο σιγοντάρισμα της δημοτικής αρχής και στην άμβλυνση των αντιδράσεων που προκαλεί η προκλητική στάση του, πραγματοποιεί σήμερα «ενημερωτική συνέλευση», χωρίς να προτίθεται να διεκδικήσει το ξεκαθάρισμα του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ