Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ
Ανέγερση νέου κτιρίου για το Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης

Την ανέγερση νέου κτιρίου για το Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Ελπίδα Παντελάκη, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

«Με ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά στην Τρίπολη. Το Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης στεγάζεται σε μια τριώροφη πολυκατοικία της δεκαετίας του '50, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη και ακατάλληλη για την ασφάλεια των μαθητών. Πρόσφατα, τμήμα της οροφής αποκολλήθηκε και ευτυχώς το συμβάν έγινε σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου.

Οργή και αγανάκτηση δημιουργεί στους γονείς, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το γεγονός ότι οι μαθητές στεγάζονται ακόμη στο ακατάλληλο αυτό κτίριο», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Και καταλήγουν: «Η προηγούμενη κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις ότι θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, στην πράξη δεν έκανε τίποτα, αφού δεν προχώρησε στη διαδικασία προκήρυξης αγοράς οικοπέδου, ενώ και από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και τη Νομαρχία δε διαφαίνεται κανένα ενδιαφέρον.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί στο πρόσφατο παρελθόν διεκδίκησαν με κινητοποιήσεις την οριστική λύση του προβλήματος, ενώ και τώρα δηλώνουν πως η κατάσταση "δεν πάει άλλο"».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανέγερσης νέου κτιρίου όπου θα στεγαστεί το Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ