Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΕΡΓΙΑ - ΗΠΑ Στις 362.000, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Απρίλη, ανήλθαν την εβδομάδα μέχρι τις 28 Αυγούστου οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, έναντι 343.000 στο αμέσως προηγούμενο εφταήμερο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των εν λόγω αιτήσεων στις 340.000.

ΑΝΕΡΓΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας γνωστοποίησε ότι σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 24.000, ανερχόμενος σε 4,414 εκατομμύρια ανέργους. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 10,6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Τριάντα πέντε οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Μπλούμπεργκ προέβλεπαν αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 10.000 τον Αύγουστο.

ΥΠΟΘΕΣΗ «YUKOS» Οι λογαριασμοί του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού «Yukos» κατασχέθηκαν και η εταιρία κινδυνεύει να σταματήσει την παραγωγή. Δικαστήριο της Μόσχας δέχτηκε την προσφυγή του εισαγγελέα για τη διεκδίκηση 76 δισεκατομμυρίων ρουβλιών που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στη «Yukos».

«ALITALIA» Με κινητοποιήσεις απειλούν τα συνδικάτα της Ιταλίας, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση σωτηρίας της «Alitalia» μέσω μαζικών απολύσεων. Με την ελπίδα ότι ο ζημιογόνος αερομεταφορέας θα υπαναχωρήσει των σχεδίων του, που αφορούν περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας, οι επικεφαλής των συνδικάτων συνιστούν υπομονή έως τη Δευτέρα, όταν θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο σωτηρίας της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ