Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Δε δέχονται την απόλυση του προέδρου τους

Για τις συνεχιζόμενες απειλές για απόλυση σε βάρος του προέδρου του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας Αλέξανδρου Λουβουλούδη, καταγγέλλει τη ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΘ η Γενική Συνέλευση του σωματείου.

Σε ψήφισμά της, αναφέρει ότι οι λόγοι της δίωξης είναι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί και ότι πρόκειται για ένα καλά στρωμένο σχέδιο των πλοιοκτητών και του μηχανισμού τους για το χτύπημα του σωματείου.

«Οι απειλές για απόλυση του προέδρου του Σωματείου και άλλων μελών του, η μεθοδευμένη απόλυση του γραμματέα του και των άλλων μελών του, που έγινε όταν έκλεισε τριακονταπενταετία το πλοίο "Αγιος Νικόλαος" (ΝΕΚ), εντάσσονται στο ίδιο σχέδιο των πλοιοκτητών για χτύπημα του σωματείου, ώστε να καταφέρουν να τρομοκρατήσουν τους εργάτες, να απομαζικοποιήσουν το Σωματείο, για να συνεχίσουν την ασυδοσία και αυθαιρεσία στην πορθμειακή γραμμή Θάσου - Καβάλας», τονίζεται στο ψήφισμα.

Τέλος, η ΓΣ εξουσιοδοτεί το ΔΣ του σωματείου να οργανώσει τον αγώνα των ναυτεργατών και με απεργιακές κινητοποιήσεις, την έναρξη και τη μορφή των οποίων θα καθορίσει το ΔΣ.

Οι ναυτεργάτες της Καβάλας διεκδικούν τη ναυτολόγηση του γενικού γραμματέα του σωματείου και των άλλων μελών του σωματείου που είναι άνεργοι, μόλις βρεθεί οργανική θέση της ειδικότητάς τους σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Θάσου - Καβάλας. Ακόμη, διεκδικούν την υπογραφή και την πιστή εφαρμογή των ΣΣΕ, τη λήψη σκληρών μέτρων για την ασφαλή ναυσιπλοία, ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς των ναυτεργατών στα καράβια, σταμάτημα της υπερεντατικοποίησης, εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ