Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οδύνη και αποτροπιασμός

Με οργή και βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα του ιατρικού περιοδικού LANCET ότι Αμερικανοί γιατροί που βρίσκονταν στο Abu Graib χρησιμοποιούσαν μεθόδους για να καλύψουν τα σημάδια των βασανιστηρίων. Σε άλλες περιπτώσεις επανέφεραν στη συνείδηση άτομα που είχαν λιποθυμήσει για να δώσουν τη δυνατότητα στους βασανιστές να συνεχίσουν το έργο τους. Επίσης, καταγγέλλονται οι εν λόγω γιατροί για παραποίηση ιατρικών αρχείων όπως και έκδοση ψεύτικων πιστοποιητικών σε περίπτωση θανάτου Ιρακινών αιχμαλώτων, αποδίδοντας αυτούς τους θανάτους σε φυσιολογικά αίτια.

Ως Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων υποστηρίζουμε την προσπάθεια που κάνει ο Αμερικανός καθηγητής Στίβεν Μιλς να αποκαλύψει σε όλο το εύρος τη συμμετοχή ιατρών σε βασανιστήρια στο Ιράκ. Ζητούμε από την Παγκόσμια ιατρική Εταιρεία να θέσει σε εφαρμογή τη Διακήρυξη του Τόκιο και να προβεί στα δέοντα εναντίον αυτών των ιατρών που προσβάλουν τον Ορκο του Ιπποκράτη και συγχρόνως την παγκόσμια ιατρική κοινότητα που αγωνίζεται για το "ευ ζήν" και την υγεία της ανθρωπότητας.

Ως Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων που αφιερώσαμε 15 χρόνια στην περίθαλψη και αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων αισθανόμαστε οδύνη και αποτροπιασμό και ζητούμε την άμεση τιμωρία των υπευθύνων.

ΜΑΡΙΑ ΠΙΝΙΟΥ - ΚΑΛΛΗ

Ιατρός - Διευθύντρια του ΙΚΑΘΒ

τ. Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου

Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ