Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ανδρέας Σιαμπαλής
Ανδρέας Σιαμπαλής
Φωτ.

Σήμερα, 9 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο, στις 9 Σεπτέμβρη 1993, του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα ΑΝΔΡΕΑ ΣΙΑΜΠΑΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, 150 ευρώ στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του.

Η γυναίκα του Ερσαλία Σιαμπαλή

  • Επίσης στη μνήμη του Ανδρέα Σιαμπαλή, ο αδελφός του Θρασύβουλος Σιαμπαλής πρόσφερε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΛΟΥΚΑ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, τον οποίον κρέμασαν οι Γερμανοί κατακτητές, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, στις 10 Σεπτέμβρη 1943 και ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, που εκτελέστηκε στις 5 Φλεβάρη 1949, η αδελφή τους Χαρικλειώ, επίσης αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει 70 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

* * *

Στις 4 Σεπτέμβρη 2004 πέθανε ο αγωνιστής ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, από την Πλάκα Αποκορώνου Χανίων.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, σύντροφοι και φίλοι του πρόσφεραν στη ΝΕ Χανίων 75 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού μας ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ (επίτιμου διευθυντή του υπουργείου Εργασίας), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης.

Οικογένεια Τάκη Χιουρέα

* * *

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 55 χρόνια από τότε που «έπεσε» και το τελευταίο από τα 17 παλικάρια του χωριού Λέκκα-Σάμου. Τα παλικάρια αυτά, από τον ανθό του χωριού μας, οραματίστηκαν μια κοινωνία ανθρώπινη, με Λαϊκή Δημοκρατία, χωρίς να είναι εξαρτημένη από ξένες δυνάμεις. Ηθελαν έναν κόσμο ελεύθερο, ειρηνικό, χωρίς πολέμους.

Τα παλικάρια αυτά είναι: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΝΔΙΚΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΣΚΕΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΖΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΦΡΑΝΤΣ.

Στη μνήμη τους, ως ελάχιστο φόρο τιμής, προσφέρω 20 ευρώ στη ΝΕ Πύργου Ηλείας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο συγχωριανός τους Μανώλης Κόκκας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ