Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ταξίδια» σε άλλες εποχές

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη φετινή σχολική χρονιά, θέτει στη διάθεση των εκπαιδευτικών μια νέα εκπαιδευτική υπηρεσία. Μέσα από μια συνεργασία με την παιδική σκηνή του θεάτρου «Ελεύθερη Εκφραση», οι ερμηνευτές του Παιδικού Μουσείου και οι ηθοποιοί της παράστασης «Ο Γαλετζάς και η Ξυλομαρία» της Ζωής Σπυροπούλου, σε σκηνοθεσία της Μαίρης Ιγγλέση, θα «ταξιδεύουν» με τους μικρούς μαθητές σε μια άλλη εποχή, γνωρίζοντας επαγγέλματα και αξίες που χάνονται και άλλα που αποκτούν διαχρονικότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου που προηγείται της παράστασης, εξοικειώνει τα παιδιά με τα διάφορα επαγγέλματα και άλλα στοιχεία του έργου (μάγειρας, γαλετζάς, μαγικές συνταγές, νυφιάτικα στολίδια κλπ.) ενώ έχουν μελετηθεί και δραστηριότητες σε σχέση με τα επαγγέλματα του θεάτρου (ηθοποιός, ενδυματολόγος, μουσικός, σκηνογράφος κλπ.) οι οποίες θα πραγματοποιούνται από ηθοποιούς.

Εμπειρία για τα παιδιά αποτελεί η δική τους προσωπική συμμετοχή στην παράσταση μέσα από τη βιωματική τους εμπειρία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν στηθεί ειδικά σκηνικά και έχουν αξιοποιηθεί πολλές από τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από 9.00 - 10.45 και 11.00 - 12.45. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ για κάθε παιδί.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Μουσείου (210 -3312995, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ