Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μόλυνση στον Κορινθιακό

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με το περιβάλλον. Αφορά στον Κορινθιακό Κόλπο και ειδικότερα στην περιοχή Πόρτο Γερμενό - Λεβεντώστρα - Αγιο Βασίλη - Ψάθα - Αλεποχώρι και άλλα μέρη τα οποία επισκέφθηκα. Πήγα στη Λεβεντώστρα με την οικογένειά μου για μπάνιο και όταν βγήκαμε από τη θάλασσα γεμίσαμε, από τσιμπήματα που μας προξένησαν τσούχτρες - μέδουσες, φουσκάλες.

Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά το βράδυ άρχισαν και τα δυο μου χέρια να πρήζονται και να μαυρίζουν και να βγάζουν φουσκάλες και ακόμη περισσότερο το δεξί, το οποίο άρχισε και να μουδιάζει. Εβαλα αλοιφή, αλλά σαν να μην έκανα τίποτα.

Την επομένη, φεύγω από τις Πλαταιές, όπου είχα πάει, μα η κατάσταση συνεχίστηκε. Την επομένη πήγα στο "Τζάνειο" στο Δερματολογικό Τμήμα και ρώτησα το δερματολόγο τι είναι αυτό. Μου είπε ότι προκλήθηκε από δηλητήριο, μάλιστα με ρώτησε αν οι τσούχτρες που με τσιμπήσανε ήταν διαφανείς ή πολύχρωμες με πλοκάμια. Εγώ θυμόμουνα ότι με "αγκάλιασε" κάτι με πλοκάμια και το ξεκόλλησα από το δεξί μου χέρι. Εμαθα ότι αυτά γίνονται λόγω της μολυσμένης θάλασσας στον Κορινθιακό Κόλπο, από τις υψηλές θερμοκρασίες. Κι αυτά, πιθανά, κάποια στιγμή θα προκαλέσουν και την εξαφάνιση ορισμένων ειδών ψαριών.

Πάντως, όπως μου είπαν κάτοικοι της περιοχής, η ίδια κατάσταση συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια στην περιοχή. Κάτι πρέπει να γίνει».

ΚΑΡΑΜΠΟΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ