Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σινεμά κατά στερεοτύπων

Το ντοκιμαντέρ «Οι άνθρωποι με λένε τρελό» του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζον Κάντιγκαν, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», αύριο στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η προβολή της ταινίας θα γίνει με την υποστήριξη του Ελληνικού Προγράμματος κατά του Στίγματος της Σχιζοφρένειας, που υλοποιείται από το ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής. θα παραστούν ο σκηνοθέτης Τζον Κάντιγκαν και η αδελφή του, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Προγράμματος κατά του Στίγματος της Σχιζοφρένειας.

Οι διοργανωτές σημειώνουν, ότι «για εκατομμύρια ανθρώπους η σχιζοφρένεια είναι μια ασθένεια που τρομάζει και απομονώνει γιατί είναι τραγικά παρεξηγημένη. Αυτό ακριβώς το στερεότυπο έρχεται να καταρρίψει το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ». Η ταινία γυρίστηκε με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και τη βοήθεια της αδελφής του, η οποία συνυπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ καθοριστική ήταν και η συμπαράσταση της οικογένειάς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ