Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Ρ/Σ «PLANET»
Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους

Με αγωγές και προσπάθειες δημιουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών απαντά η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet», στους εργαζόμενους που συνεχίζουν δυναμικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή που κατέθεσε κατά της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, της γενικής γραμματέως και του προέδρου, ζητώντας 1.476,35 ευρώ για τον καθένα και προσωπική κράτηση 6 μηνών, καθώς και να απαγορευτούν οι κινητοποιήσεις εφόσον θα στηρίζονται στους ίδιους λόγους και τα ίδια αιτήματα. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Στο μεταξύ χτες οι εργαζόμενοι του σταθμού πραγματοποίησαν γενική συνέλευση. Εκεί εξέφρασαν την απόφασή τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθεί το αυτονόητο δικαίωμα... της πληρωμής για την εργασία τους. Επίσης, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη βδομάδα μια σειρά εκδηλώσεων.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «PLANET 99,5» με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την τακτική του ιδιοκτησιακού - διαχειριστικού σχήματος του σταθμού με επικεφαλής τον Αθ. Παύλοβιτς, να αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις για την καταβολή των μισθών και δεδουλευμένων, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων καθώς και την υπεράσπιση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού, με προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και δημιουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών!

«Ως τέτοια αντιλαμβανόμαστε και την αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας», τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους, συμπληρώνοντας ότι παρόμοια αγωγή κατά των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη εκδικαστεί και απορριφθεί από το αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Αριθ. Απόφασης 1759/2004).

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό του ραδιοφωνικού σταθμού, βρίσκονται από τις 6 Σεπτέμβρη σε κινητοποιήσεις καθώς δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία του μήνα Αυγούστου, οφείλονται δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών, ενώ παραβιάζονται κατάφωρα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. «Παράλληλα, υπονομεύεται με τον τρόπο αυτό ο ειδησεογραφικός χαρακτήρας του σταθμού, για τον οποίο και έχει αδειοδοτηθεί», σημειώνουν οι εργαζόμενοι. Επίσης, οι τεχνικοί του «PLANET 99,5» βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας από τις 14 Σεπτέμβρη.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον «Planet», το γεγονός επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η εργοδοτική πλευρά, ώστε μέσω επιλεκτικών πληρωμών και της έκδοσης καθ' όλα παράνομου προγράμματος εργασίας, να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. «Προφανής στόχος της ήταν η υπολειτουργία του ραδιοσταθμού, την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού παραμένει απλήρωτη», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ